Categorii: FotbalSport

AUDIO / Timișorenele ligii secunde se ”împiedică” aproape etapă de etapă…

Etapele în care formațiile timișorene de liga a 2-a nu reușesc să câștige devin o obișnuință și nu mai miră pe nimeni. Azi, Ripensia a cedat pe ”Electrica”, scor 1-4, iar Politehnica a remizat pe ”Știința”, scor 1-1.

Deși e scăpată de orice grijă privind menținerea în eșalonul secund, Ripensia nu a arătat că-și dorește să ia parte la fotbalul ca joc propriu zis. Gruparea timișoreană a fost lipsită de motivație și de concentrare, a greșit frecvent, lucru ce s-a simțit și pe tabelă, prin gafele portarului Dobre și ale colegilor. Oaspeții au deschis scorul foarte rapid, prin Kereki (min 4); egalarea a venit de la Rogac (min 37), dar nu a durat mult pentru că ripensistul Burdeț a readus gruparea ardeleană în avantaj, în min 40. Desprinderea a venit imediat după pauză la reușita lui Adrian Pop (min 47), iar scorul final a fost stabilit de Cocian (min 80). Antrenorul timișorean Călin Mada spune că echipa pur și simplu s-a făcut de râs:

Concluziile lui Dragoș Militaru vin să completeze ideea unui meci controlat aproape în întregime de Unirea Dej:

Cu un decalaj de o oră față de concitadină, Politehnica Timișoara a suferit și ea pe terenul ”Știința” încă din start de meci; a ratat un penalty, în min 4, prin golgheterul Octavian Ursu (șut respins de Gavrilaș). Garbi și Lazăr în două rânduri au mai trimis spre poarta adversă, dar fără succes, la fel cum s-a întâmplat și cu al doilea penalty ratat de această dată de Ignea, la capătul primei jumătăți de oră (balon trimis în bara laterală). Repriza a doua a fost mult mai animată, cu eliminarea lui Claudiu Herea, de la oaspeți (min 63) urmată de golul nou intratului Cosmin Bîrnoi (min 66) la primul șut al său din meci. Egalarea bucureșenilor a venit tot în urma unei realizări a unui jucător venit de pe bancă – Potecea. Acesta a trimis spectaculos o lovitură liberă de la aproape 30m peste zid și la vinclul porții poliste, în min 78. Pentru ca echilibrul să rpmână pe toate planurile, căpitanul bănățean Ioan Mera a fost eliminat după al doilea galben, în min 84.

La final de întâlnire, antrenorul gazdelor, Nicolae Croitoru, s-a arătat îngrijorat că violeții nu concretizează din oportunități atât de mari precum loviturile de la 11 metri:

De partea cealaltă, ”principalul” formației din Capitală, Nicolae Grigore, a vorbit despre două reprize diferite ca prestație pentru elevii lui:

Rezultatele complete al etapei a 6-a din play-out-ul ligii secunde de fotbal:

Grupa A: CSC Şelimbăr – Dacia Unirea Brăila 6-0, FK Csikszereda – Politehnica Iaşi 3-0 și Politehnica Timişoara – FC Metaloglobus Bucureşti 1-1.

Grupa B: FC Buzău – Unirea Constanţa 4-1, Ripensia Timişoara – Unirea Dej 1-4 și Astra Giurgiu – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-6.

Articole asemănătoare

Aglomerație la vămile Nădlac 1 și Nădlac 2

Șoferii de autoturisme au de așteptat mai bine de o oră pentru a trece frontiera…

5 minute ago

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 22: Sorin Babii

Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…

32 de minute ago

SCM Timișoara, lider și după deplasarea din Ghencea

Rugbiștii de la SCM Timișoara au început returul cu o victorie în deplasare. Ei au…

32 de minute ago

Obiectiv ratat: CSM Oradea pierde și cu Steaua București

Handbaliștii de la CSM Oradea au pierdut și meciul al doilea meci al barajul de…

4 ore ago

Data la care va fi dată în folosință noua maternitate a Spitalului Judeţean din Timişoara

Noua maternitate a Spitalului Judeţean din Timişoara va fi fi dată în data 31 august,…

4 ore ago

România începe cursa pentru o dublă istorică, Mondial–European | VIDEO

Echipa națională de minifotbal a României, campioană mondială, participă de astăzi la o nouă ediție…

8 ore ago