Categorii: HandbalSport

? Uite banii, nu-s banii. CH Politehnica încă aşteaptă rezolvarea situaţiei financiare

Situaţia handbalului masculin din Timişoara a fost la câteva minute de stabilizare, dar consilierii locali, reuniţi în şedinţă extraordinară, au votat – de voie, de nevoie – finanţarea SCM-ului, în detrimentul unei hotărâri prin care CH Politehnica ar fi scăpat de problemele financiare. Conducătorii clubului bănăţean trebuie să trimită cel târziu luni, 6 iunie, un răspuns legat de participarea în Cupa EHF, însă semnalele nu sunt deloc pozitive. 

Răspunsul este mai degrabă nu. Această şedinţă de Consiliu Local nu a salvat situaţia în care se află echipa de handbal din Timişoara. Încercăm în cel mai scurt timp să găsim soluţii, la nivel de Consiliu de Adminsitraţie ale SCM Timişoara şi CSU Politehnica. Vom intra în discuţii cu fiecare jucător în parte şi încercăm să găsim soluţii pentru păstrarea echipei şi înscrierea în competiţiile europene.

Dacă proiectul de hotărâre ar fi fost votat aşa cum a fost el gândit,  în conformitate cu Legea 215, a Administraţiei Publice Locale, şi cu Legea 69 a sportului,  şi eu am dat Consiliului Local hotărârea de anul trecut, prin care s-au premiat olimpicii şi alte categorii tineri merituoşi, fără să se intre în alte detalii, aş fi zâmbit la ora actuală. – a precizat preşedintele SCM Timişoara, Radu Ţoancă.

Amendamentul prin care banii puteau fi direcţionaţi direct către echipa de handbal CH Politehnica a fost respins, iar suma de 900.000 de lei va intra în conturile SCM Timişoara. În acest context, cparticiparea în Cupa EHF este puţin probabilă.

Prin nişte amendamente nefericite, banii nu se acordă echipei CSU Poli Timişoara, celălalt club de drept public cu care SCM este în consorţiu, pe CIS-ul căruia noi evoluăm şi suntem obligaţi să evoluăm şi în cupele europene. Domnul profesor Mircea Chiş a adresat legislativului işi executivului locale solicitarea pentru acestă sumă cu o anexă, pe care existau 11 nume şi sumele propuse. Venind acel nefericit amendament prin care anexa a fost scoasă, banii nu s-au mai direcţionat către CSU, care avea derogare de la Minister să dea sumele exact în cuantumul votat de către Consiliul Local, în cazul în care acest cuantum ar fi fost votat. Banii s-au direcţionat spre SCM, o să avem în conturi suma de 900.000 de lei şi o să trebuiască să o împărţţim în conformitate cu normele pe care tot Consiliul Local le-a aprobat. Adică depindem de Hotărârea de Guvern 1447, care limitează absolut toată dezvoltarea sportului, cel puin local. O să avem bani în cont şi nu o să îi putem da de aşa manieră pentru a păstra echipa. – Radu Ţoancă

Preşedintele SCM Timişoara a precizat că una dintre cauzele pentru care propunerea de  premiere a handbaliştilor a fost respinsă este reprezentată de o notă a Serviciului Juridic, în care nu era menţionat clar dacă o asemenea hotărâre este legală sau nu.

Noile norme ale SCM Timişoara prevăd alcoarea unei sume maxime de 1000 de euro pentru fiecare jucător, în cazul participării europene. Sumele pot fi dublate în cazuri excepţionale, însă aceste norme sunt aplicate doar în cazul premierilor.

Suma aceasta ar fi adus la zi, elegant, perfect legal, toată situaţia clubului Politehnica, a conchis Radu Ţoancă.

Articole asemănătoare

I’Velo dă startul la pedalare cu 140 de biciclete în Timișoara

Conceptul de bike-sharing I’Velo a fost adus la Timisoara de Green Revolution, organizație care pune…

3 ore ago

Zilele Tinerilor, cu distracție, concerte și dans la Deva

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” pregătește două zile pline de distracție și muzică pentru tineri și…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor aduce la Timișoara automobile de epocă

Automobile istorice vor fi expuse sâmbătă, 18 mai, după lăsarea serii, când are loc evenimentul…

4 ore ago

Vaporașe versus barjă-terasă, dispute din cauza vitezei de navigație

Comunitatea oamenilor care dețin vaporașe în Timișoara își manifestă nemulțumirea față de modul de navigare…

4 ore ago

Irina Begu, în optimi la WTA Roma. Jaqueline Cristian, eliminată după ce a câştigat un set la zero

Aflată pe locul 161 în clasamentul mondial, Begu s-a impus după doar o oră și…

5 ore ago

CSM Oradea – bronz în bazin, în Superliga de polo pe apă

Meciul 3, desfășurat sâmbătă, la București, s-a încheiat cu scorul de 16-8. Pe reprize: 2-2, 4-1, 5-2, 5-2.…

6 ore ago