Categorii: RugbySport

AUDIO | Valentin Calafeteanu: „În doi-trei ani să ne uităm de sus în jos, să fim mândri de ce am realizat”

După ce a evoluat în 100 de meciuri pentru echipa naţională a României şi după trofee interne câştigate alături de Timişoara și Dinamo, fostul mijlocaş de grămadă, Valentin Calafeteanu, nu a rămas departe de terenul de rugby. La 35 de ani, a făcut trecerea, treptat, spre antrenorat. După ce a lucrat, în acest sens, la CSM București, dar și la Naționala Under 20, Calafeteanu s-a întors în Banat pentru a conduce echipa, din postura de „principal”.

Ajuns la Timișoara în urmă cu 30 de zile, Calafeteanu a vorbit, la Arena Radio, despre reîntoarcerea în locul în care a devenit a cucerit 4 titluri de campion și 4 Cupe ale României, dar și o Cupă a Regelui. Cel mai bun marcator al Superligii în 2011, în tricoul clubului bănățean povestește și cum a găsit gruparea, la trei ani distanță de la plecarea sa:

Calafeteanu recunoaște că va avea parte de o misiune grea la Timișoara, dar speră ca echipa să reintre în lupta pentru titlu, dacă nu sezonul acesta, în următoarele.

„Lucrurile au început să se miște din punct de vedere financiar. Da, în prima săptămână am avut ceva probleme de genul acesta, au fost discuții nu neapărat aprinse, dar jucătorii au primit informații directe de la cei care conduc clubul și promisiunile s-au îndeplinit, în momentul de față. Rămâne ca și în această lună să se mai pună la punct unele aspecte, pentru ca absolut toată lumea să fie cu mintea doar la rugby” – Valentin Calafeteanu

Vă reamintim, clubul bănățean a realizat câteva transferuri în această perioadă, inclusiv revenirea lui Gigi Militaru. Timişoara Saracens ocupa locul al treilea în clasamentul SuperLigii după cele opt etape jucate din acest sezon în momentul suspendării sale din cauza pandemiei de coronavirus. Dialogul cu Valentin Calafeteanu poate fi ascultat mai jos:

Articole asemănătoare

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…

13 ore ago

CSM Deva ratează promovarea directă în Liga Florilor

Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…

13 ore ago

SCM Timișoara câștigă în Maramureș și urcă în fruntea clasamentului

Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…

14 ore ago

AUDIO | CSM Oradea versus U BT Cluj, pentru a treia oară în finala campionatului

Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…

16 ore ago

Cu o echipă de juniori în teren, Corvinul încheie sezonul cu un eşec la Mioveni

Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…

16 ore ago

AUDIO | Cu emoţii pe final, dar Dumbrăviţa rămâne în Liga a doua!

Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…

17 ore ago