Categorii: BaschetSport

AUDIO / Victorii pentru CSM Oradea și SCM Timișoara în etapa a 5-a

Cele două vestice din Liga Națională de baschet masculin au obținut victorii în confruntările de aseară, din etapa a 5-a a campionatului.

CSM Oradea a învins, cu 84-62, pe teren propriu, pe CSM Galați. Bihorenii au câștigat toate cele patru sferturi ale întâlnirii, având dificultăți doar în startul meciului, oaspeții conducând cu 7-0 în minutul 4.

Stephen Holt și Garlon Green, cu câte 16 puncte, au fost principalii marcatori ai vicecampioanei României. O prestație bună a avut și Alexandre Gavrilovic, cu 13 puncte. Liderul gălățenilor a fost Maksim Sturanovic, cu 15 puncte.

“A fost un nou meci pe care trebuia să-l câștigăm. Desigur, am venit de pe drum, după un meci pierdut și o călătorie infernală la întoarcere. Mă bucur că am obținut victoria. vom lua o zi liberă și sper că vom fi mai proaspeți în perspectiva meciurilor care urmează.
Defensiva ne mulțumește atât în urma acestui meci, cât și în tot ceea ce s-a întâmplat până acum în acest sezon. Din păcate nu putem să producem la fiecare meci din punct de vedere ofensiv așa cum ne-am dori. Va trebui să fim mai constanți în atac.
Avem părți în care jucăm foarte frumos în atac, ne asigurăm foarte multe aruncări corecte, deschise. Doar că pentru noi este important ca din acele aruncări deschise să rămânem la un anumit nivel constant. Avem prea multe oscilații în joc. Aici mă refer la sferturi în care marcăm bine de tot, dar unele în care nu reușim pur și simplu să punem mingea în coș.
Însă până la urmă apărarea, în jocul de baschet, indiferent de situația, apărarea rămâne fundamentul. Eu zic că avem acest fundament. Va rămâne să reușim să producem în mod constant în atac.”
Cristian Achim (antrenor CSM Oradea)

***

SCM Timișoara a obținut la rându-i o victorie importantă, dar mult mai strânsă, în deplasare, cu CSM Târgu Jiu. A fost 69-64 pentru alb-violeți, după o luptă strânsă, în care s-a înregistrat de șase ori egalitate, iar echipa aflată la conducere s-a schimbat de șapte ori.

După 16-20 în primul sfert, gorjenii au revenit pe tabelă și s-a intrat cu egalitate la pauza mare, 30-30. Finalul sfertului 3 i-a găsit pe amfitrioni în avantaj, 51-49, dar în ultimele 10 minute timișorenii au gestionat mai bine situația și au scăpat în câștigători.

Darrion Strong, cu 22 de puncte, a fost principalul marcator pentru SCMT, urmat de Milos Komatina – 13 și Ivan Lilov – 12.

Antrenorul bănățenilor, Dragan Petricevic, după cea de-a treia victorie consecutivă a echipei sale:

Articole asemănătoare

VIDEO| Dominic Fritz, primele declarații după închiderea secțiilor de votare

Candidatul Alianței Timișoara Unită la Primăria Timișoara, Dominic Fritz, a declarat că timișorenii au demonstrat…

3 minute ago

Solicitări pentru urna mobilă în spitalele din Timișoara

Pacienții internați în spitalele din Timișoara au putut să își exercite dreptul la vot, după…

2 ore ago

A încercat să voteze în două localități și s-a ales cu dosar penal

Noi incidente au fost semnalate, duminică după-amiază, în județul Timiș în legătură cu procesul de…

2 ore ago

Mobilizare de forțe pentru găsirea unui bărbat care ar fi căzut în râul Bârzava

Un bărbat este căutat după ce se presupune că ar fi căzut în râul Bârzava,…

2 ore ago

Bărbat cercetat după ce ar fi oferit bani alegătorilor din Berzovia

Un bărbat din Caraș-Severin este suspectat că ar fi oferit bani alegătorilor de la o…

3 ore ago

Amendă pentru un arădean care şi-ar fi fotografiat votul

Un arădean care şi-ar fi fotografiat votul în secţie, fapt semnalat de martori pe o…

3 ore ago