Categorii: BaschetSport

AUDIO | Baschet SCM Timișoara joacă pe teren propriu și în etapa a doua a campionatului

Etapa a doua din Liga Națională de baschet masculin se încheie cu meciul SCM Timișoara – SCM U Craiova. Jocul va avea loc luni, de la ora 18,30, la sala „Constantin Jude”.

Pentru bănățeni este al doilea meci consecutiv pe teren propriu. În runda de debut a campionatului, ei au cedat cu BCM U Pitești, 71-84.

„Este un meci foarte dificil. Faptul că întâlnim acasă în primele două etape echipele din Piteşti şi Craiova nu ne face favoriţi. Dimpotrivă! Pot spune că este o greutate în plus pe care suntem nevoiţi să o purtăm pe umeri. Fiecare partidă este deschisă oricărui rezultat. Noi nu ne aflăm în grupul echipelor cu o putere extraordinar de mare astfel încât să putem tranşa uşor meciurile şi în deplasare, şi pe teren propriu. Putem să ne aşteptăm la orice, dar pot să garantez că muncim la fel de bine cum am făcut-o când am disputat şase finale cu echipa Timişoarei şi am contribuit la aducerea celor două cupe”

Dragan Petricevic, antrenorul SCM Timișoara

De cealaltă parte, în runda inaugurală, Craiova a trecut acasă, cu 75-74, de vicecampioana BC CSU Sibiu. La olteni evoluează Dragoș Diculescu, jucător care, sezonul trecut, a cunoscut un salt valoric important în maioul grupării timișorene, salt ce l-a propulsat în naționala de seniori.

„Dacă în prima etapă am dat de o echipă foarte experimentată, cu un buget de două ori mai mare decât al nostru, de această dată vom da piept cu o formaţie şi mai experimentată. Dar asta nu înseamnă că nu vom lupta şi că nu avem şansele noastre la victorie. Avem de disputat 14 finale, nu este o ligă alcătuită de 10-12 echipe în care poţi să ai şi un mic moment de respiro într-o etapă întâlnind un adversar mai accesibil. Fiecare adversar are un buget mai mare decât al nostru, toate echipele au în lot străini mulţi şi scumpi care fac diferenţa pe teren”

Dragan Petricevic, antrenorul SCM Timișoara | via scmtimisoara.ro

Aruncarea simbolică de start a partidei din alb-violeți și olteni va fi oferită de Radu Ţoancă, primul director al SCM Timişoara, și care în urmă cu câteva zile a renunțat la post, cu intenția de a reveni în politică.

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

2 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

2 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

4 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

4 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

4 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

5 ore ago