Categorii: RugbySport

Calcule și probabilități pentru Timișoara Saracens, semifinale de ”supraviețuire” pentru Petroșani și Arad

Apropierea finalului de sezon în rugby-ul românesc atrage atenți asupra viitorului apropiat în ambele eșaloane în care vestul țării este reprezentat. În Superligă, Timișoara Saracens va lua 5 puncte în ultima etapă, după retragerea Politehnicii Iași și așteaptă rezultatul meciului Steaua – CSM București de sâmbătă, 12 mai, ora 11. Orice rezultat în afara victoriei cu punct bonus pentru CSM aduce semifinala acasă pentru ”sarazini”, care vor încheia pe poziția secundă cu 42 de puncte. În cazul în care și sportivii municipalității bucureștene vor acumula 5 puncte, atunci se va ajunge la egalitate de puncte și va intra în calcul criteriul meciurilor directe, unde CSM are avantaj.

Sunt semnale că Steaua va introduce echipa a doua pentru a-și menaja jucătorii importanți în perspectiva semifinalei deloc ușoare cu Știința Baia Mare de peste două săptămâni. Timișoarei îi rămâne doar să aștepte și să-și odihnească lotul în această rundă de pauză, pentru ca apoi să se concentreze pe ultimele două meciuri oficiale din sezonul intern. ”Indiferent de ce se va întâmpla sâmbătă, noi știm că trebuie să obținem două victorii pentru a ne păstra titlul de campioană” a spus managerul sportiv al Timișoara Saracens Attila Brosovszki.

Formațiile vestice de rugby din eșalonul secund vor evolua în semifinale diferite însă în partea inferioară a Diviziei Naționale. Știința Petroșani va întâlni Bucovina Suceava, iar CSU Aurel Vlaicu Arad va juca în deplasare la RCM Galați. Partidele vor fi sâmbăta următoare la Petroșani și Galați, în manșă unică.

În încheierea sezonului regulat, Aradul a pierdut acasă cu Tomitanii Constanța, scor 12-52, iar Știința Petroșani a cedat tot pe teren propriu cu Gloria Buzău, scor 24-42.

Articole asemănătoare

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi caldă și în general frumoasă în cursul zilei, când cerul va…

17 minute ago

AUDIO / Ghiroda domină Bihorul, Motan „egalează”

Partida de pe arena „Emilian Pavel” a fost sub controlul gazdelor, care au condus cu…

9 ore ago

85% stadiul de execuție la centura Timișoara Sud

Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud au ajuns la un stadiu de execuție de…

12 ore ago

Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu

Biroul Teritorial al Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu. Reprezentanții Biroul Teritorial al…

12 ore ago

Aglomerație la vămile Nădlac 1 și Nădlac 2

Șoferii de autoturisme au de așteptat mai bine de o oră pentru a trece frontiera…

13 ore ago

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 22: Sorin Babii

Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…

13 ore ago