Categorii: FotbalSport

Cărășeanca Laura Rus se retrage din echipa naţională

Jucătoarea română de fotbal Laura Rus, originară din Bocșa (Caraș Severin) şi-a anunţat retragerea din echipa naţională, la vârsta de 36 ani. Anunțul a fost făcut în prajma partidei cu naţionala Croaţiei, din 5 decembrie, din Liga Naţiunilor, informează site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Sursa foto: Federația Română de Fotbal

Laura Rus a adunat până acum 139 de selecţii sub tricolor în cei 19 ani în care a evoluat la prima reprezentativă, fiind şi în top 3 marcatoare all-time. ”Lala” a debutat la prima reprezentativă într-un turneu amical din Dubai, în partida contra Emiratelor Arabe Unite din 2 februarie 2005, câştigată cu 1-0 de tricolore. Ultimul său meci în tricoul echipei naţionale va fi împotriva Croaţiei, pe 5 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul ‘Arcul de Triumf’ din Bucureşti.

”Dragi suporteri ai naţionalei feminine, în momentul în care am îmbrăcat pentru prima data tricoul echipei naţionale, în urmă cu 19 ani, am simţit cea mai mare mândrie, dar şi responsabilitate deopotrivă. Nu a existat o zi sub tricolor în care să nu dau totul pentru ţara mea, chiar şi în momentele cele mai grele. Tocmai de aceea, îmi este foarte greu să renunţ. Însă, vin anumite momente în viaţă în care, deşi sufletul nu te lasă, trebuie să iei şi decizii grele. Astfel, prin intermediul acestei scrisori deschise, doresc să îmi anunţ retragerea de la echipa naţională a României. Partida cu naţionala Croaţiei din 5 decembrie 2023 va fi ultima în care voi îmbrăca tricoul echipei naţionale. Cu aceeaşi onoare şi responsabilitate ca prima dată!”, a transmis Rus prin intermediul FRF.

”Mi-aş dori să am alături de mine şi suporterii naţionalei feminine la acest ultim meci, aşadar vă adresez o invitaţie personală la partida din 5 decembrie, ora 20:00, stadion ‘Arcul de Triumf’. Ar însemna enorm pentru mine să îmi fiţi alături. Mi-a fost foarte greu să iau această decizie, însă în perioada următoare îmi doresc să acord mai mult timp familiei şi carierei de jucătoare la clubul cu care am contract în prezent, atât timp cât voi putea evolua la un nivel ridicat”, a mai spus Laura Rus.

Laura Rus a fost un veritabil ”globetrotter” la nivel de club, începându-şi cariera la Pandurii Târgu Jiu, după care a evoluat la Sporting Huelva (de trei ori), Apollon Limassol (de trei ori), Fortuna Hjorring (Danemarca), Suwon UDC (Coreea de Sud), Icheon Daekyo WFC (Coreea de Sud), ASD Sassuolo, Hellas Verona, Anderlecht, Tindastoll (Islanda), Apulia Trani (de două ori), Lokomotiv Stara Zagora (Bulgaria), iar în prezent joacă la Farul Constanţa.

Articole asemănătoare

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

5 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

6 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

7 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

7 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

8 ore ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

12 ore ago