Categorii: SportVolei

? CEV Satellite 2016 | Germania câștigă și în 2016 turneul de la Timișoara

Echipele Germaniei se simt bine la satelitul CEV de volei pe plajă găzduit de Timișoara. După finala nemțească de anul trecut, ieri, Germania a câștigat medaliile de aur în fața Austriei. 

Perechea Behrens / Glenzke s-a impus cu 2-1 în meciul pentru medaliile de aur, contra gemenelor austriece Nadine și Teressa Strauss, după ce a cedat primul set; 19-21, 21-13, 15-8. Le ascultăm pe campanioanele CEV Satellite Timișoara 2016, care au câștigat în premieră un titlu.

În meciul pentru medaliile de bronz, Polonia (Jagoda Gruszczynska / Dorota Strag) a trecut cu 2-1 de Letonia (Tina Graudina / Anastasija Kravcenoka) 19-21, 29-27, 15-7. În setul secund, sportivele din Polonia, campioane europene la U22 în urmă cu doi ani, au salvat mai mult de cinci mingi de meci. Vă amintesc, letonele au învins două cupluri din țara noastră la această competiție: Ordean / Podină – în calificări și Melniciuc / Tătaru – pe tabloul principal.

Echipele de pe podium la CEV Satellite Timisoara 2016 / © Emanuel Titus Iliesi

Peste 700 de spectatori au asistat la finalele de ieri. Audiența este apropiată de turneul de promovare în divizia A1 de volei feminin și chiar mai mare decât la unele meciuri susținute în sezonul trecut al Ligii I de fotbal de ACS Poli. Organizatorii, prin vocea lui Horia Cardoș – președintele UVT Agroland Timișoara și membru în Consiliul Director al FRV, sunt mulțumiți de ediția din acest an.

 Din păcate, echipele românești au ieșit rapid din competiție. Perechea Ordean/Podină nu a trecut de calificări, iar cuplurile Melniciuc/Tătaru și Murariu/Miclăuș au strâns rapid două înfrângeri pe tabloul principial. Cea mai bună perechea a momentului, Beata Vaida / Adriana Matei, nu a participat la această competiție, deoarece sportivele din Satu Mare au susținut examenul de Bacalaureat. Despre viitorul echipelor românește de volei pe plajă vorbește tot Horia Cardoș.

Articole asemănătoare

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema!

Filmele vin din Bulgaria, Germania, Israel, Polonia, Serbia şi Turcia. Şase filme europene de ficţiune…

o oră ago

AUDIO / SCM Timișoara joacă pe terenul campioanei

Meciul va avea loc mâine, de la ora 13.00, la stadionul Florea Dumitrache. La acest…

4 ore ago

Ex-utistul Ubbink a semnat cu Corvinul

Jucătorul care împlineşte peste câteva zile 31 de ani se întoarce în România după o…

5 ore ago

Restricții de circulație în centrul Timișoarei

Circulația rutieră se închide, joi, temporar pe bulevardul Regele Ferdinand I, din Timișoara. Măsura a…

7 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima…

8 ore ago