Categorii: HandbalSport

CH Poli, pe podium după un sfert de veac

Handbaliştii Politehnica Timişoara au încheiat sezonul de Ligă Naţională pe locul al treilea, graţie victoriei obţinute la Turda, în meciul al doilea pentru medaliile de bronz.

Gazdele au început mai bine, au condus cu 4-1, dar bănăţenii au trecut în avantaj în minutul 19, 10-9 şi s-au menţinut la cârmă, cu Mihai Timofte revenit după suspendare şi în formă foarte bună: 14-13, la pauză şi multe momente cu avantaj de trei goluri în repriza a doua. La această diferenţă s-a şi impus gruparea viola, 32-29, care încheie seria cu 2-0 la partide.

Ultima clasare pe podium pentru echipa de handbal masculin a Timișoarei data din 1991, când Politehnica reușea să câștige titlul de campioană.

„Am câştigat în faţa unui public şi a unei echipe cu mare putere. Îi felicit şi pe cei de la Turda pentru că au ajuns la acest nivel, dar mai presus de toate îmi felicit proprii jucători pentru un enorm caracter pe care l-au arătat în acest sezon competiţional. Am pregătit partida, din nou, foarte bine din punct de vedere tactic şi am meritat această victorie. Revenirile lui Timofte şi Chikovani au contat foarte mult, dar ne-au ajutat şi intrările lui Halcă. Am câştigat, în acest sezon, mai mult decât s-ar fi aşteptat unii, dar aşa cum am promis când am venit la club, Politehnica s-a implicat în lupta pentru locurile fruntaşe din competiţia internă.”

Pero Milosevic, antrenor CH Poli

Marcatorii Politehnicii Timişoara în victoria pentru bronzul campionatului au fost: Timofte 6, Lasica 6, Grigoraş 5, Chikovani 5, Fenici 4, Pejovic 2, Ştefan 2, Halcă 2.

Articole asemănătoare

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…

8 ore ago

CSM Deva ratează promovarea directă în Liga Florilor

Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…

8 ore ago

SCM Timișoara câștigă în Maramureș și urcă în fruntea clasamentului

Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…

9 ore ago

AUDIO | CSM Oradea versus U BT Cluj, pentru a treia oară în finala campionatului

Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…

11 ore ago

Cu o echipă de juniori în teren, Corvinul încheie sezonul cu un eşec la Mioveni

Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…

11 ore ago

AUDIO | Cu emoţii pe final, dar Dumbrăviţa rămâne în Liga a doua!

Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…

12 ore ago