Categorii: BaschetSport

Colaborare CSS Bega – Academia BC Timișoara, pentru o calificare la turneul final

Timișoara baschetbalistică s-a calificat la turneul final al Campionatului Național de juniori, după trei ani de absență. Orașul a participat în întrecere cu o combinată a echipelor de la CSS Bega și Academia BC Timișoara, purtând titulatura Clubului Sportiv Școlar, și a acces între cele mai bune opt echipe din țară.

Juniorii timișoreni antrenați de Corina Moroșan și Radenko Toroman au evoluat, în weekend, la turneul de baraj pentru calificarea în F8, organizat la Cluj. CSS Bega a obținut calificarea încă după primele două partide, 62-46 cu CSS Viitorul Cluj, 73-54 cu Laguna București. În ultima confruntare, bănățenii au cedat cu 82-75 (după prelungiri) în fața formației U BT Cluj, cealaltă calificată din acest baraj.

”După un campionat lung si foarte disputat, ajungem unde ne-am propus de la început. Multă muncă, sedințe intense de antrenament, dorința continuă de reușită, implicarea maximă, revenirea după situații mai grele pe parcursul campionatului, forma bună din momentele cele mai importante, toate ne-au adus la reusița mult așteptată. U18, cea mai importantă competiție din perioada junioratului, reprezintă o finalitate a muncii sportivilor de-a lungul multor ani, iar accederea la turneul final este o încununare a acestei perioade”

Corina Moroșan, antrenoare CSS Bega 

Turneul final va avea loc în București, în perioada 6-10 mai, cu participarea echipelor CSU Știința București, CN Aurel Vlaicu București, Steaua CSM EximBank București, ACS 4Sports Agronomia București, CSU Sibiu, ABC Athletic Constanța, U BT Cluj, CSS Bega Timișoara.

”Noi avem șapte jucători în această colaborare dintre CSS Bega și Academie. Aceștia fac parte din prima generație crescută la Academia BCT, cea a copiilor născuți în 2000 și 2001, cu care am început să muncim în urmă cu trei ani. Succesul este cu atât mai important cu cât la competiție au participat peste 30 de echipe, unele private, cu investiții foarte solide, care transferă jucători de peste tot, în vreme ce noi am evoluat numai cu baschetbaliști din zona noastră. Doar cinci băieți din întreg lotul sunt născuți în 1999, ultimul an de juniorat, iar cei născuți în 2000 și 2001 participă pentru prima oară într-un asemenea campionat rezervat juniorilor mari”
Radenko Toroman, antrenor coordonator Academia BC Timișoara

Săptămâna trecută, echipa de fete de la CSS Bega Timișoara a participat la turneul final al Campionatului Național, la Tg Secuiesc.

Articole asemănătoare

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema!

Filmele vin din Bulgaria, Germania, Israel, Polonia, Serbia şi Turcia. Şase filme europene de ficţiune…

7 minute ago

AUDIO / SCM Timișoara joacă pe terenul campioanei

Meciul va avea loc mâine, de la ora 13.00, la stadionul Florea Dumitrache. La acest…

3 ore ago

Ex-utistul Ubbink a semnat cu Corvinul

Jucătorul care împlineşte peste câteva zile 31 de ani se întoarce în România după o…

4 ore ago

Restricții de circulație în centrul Timișoarei

Circulația rutieră se închide, joi, temporar pe bulevardul Regele Ferdinand I, din Timișoara. Măsura a…

6 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima…

7 ore ago