Categorii: SportVolei

CSM Lugoj a tranşat rapid disputa cu Unic Piatra Neamţ

CSM Lugoj a reuşit să treacă peste forma arătată în ultimele trei etape din Divizia A1 de volei feminin, în care nu a reuşit să concretizeze momentele bune din partida cu Dinamo, iar apoi a obţinut victorii în cinci seturi, cu Penicilina Iaşi şi Universitatea Cluj. Astăzi, trupa timişeană s-a impus pe terenul echipei Unic Piatra Neamţ, scor 3-0 (22, 21, 24), la capătul unei partide în care tehnicianul Valerijan Luka a fost eliminat pentru proteste.

Primul act a fost complet la discreţia lugojencelor care au avut şi un avans de 10 puncte (23-13). Setul al doilea a decurs tot în favoarea vizitatoarelor, care au fost conduse doar înaintea primului time-out tehnic.
În schimb, în ultimul act, CSM Lugoj a revenit spectaculos şi a salvat două mingi de set (21-24), în condiţiile în care Valerijan Luka a fost trimis în tribune pentru proteste. Situaţia tenisonată este cunoscută la meciurile dintre aceste formaţii, în trecut şi Bogdan Paul fiind eliminat de pe bancă.

Echipa utilizată astăzi de antrenorul sârb al lugojencelor: Luminiţa Trombiţaş, Ionela Canea, Gabriela Bălae, Ivana Radonjic, Krista DeGeest, Laura Lungu. Libero: Adriana Rotaru.

CSM Lugoj are acum 24 de puncte şi îşi consolidează poziţia a şaptea în clasament. Pentru formaţia bănăţeană urmează un alt duel important, sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 18:30, cu SCMU Craiova. Cu o victorie în această întâlnire, CSML are în mare proporţie poziţia a şaptea asigurată. Pentru ultimele două poziţii care asigură prezenţa în play-off se luptă trei echipe în acest moment: CSM Lugoj, Unic Piatra Neamţ şi Penicilina Iaşi.

Toate echipele au investit nişte bani foarte frumoşi. Iaşi are bugetul de două ori mai mare ca al nostru, are cinci străine în teren, sunt lupte frumoase, iar noi jucăm până la capăt. Spun eu că putem rezolva situaţia dacă învignem Craiova acasă – Valerijan Luka

Foto: Silviu Boian

Articole asemănătoare

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema!

Filmele vin din Bulgaria, Germania, Israel, Polonia, Serbia şi Turcia. Şase filme europene de ficţiune…

2 ore ago

AUDIO / SCM Timișoara joacă pe terenul campioanei

Meciul va avea loc mâine, de la ora 13.00, la stadionul Florea Dumitrache. La acest…

5 ore ago

Ex-utistul Ubbink a semnat cu Corvinul

Jucătorul care împlineşte peste câteva zile 31 de ani se întoarce în România după o…

6 ore ago

Restricții de circulație în centrul Timișoarei

Circulația rutieră se închide, joi, temporar pe bulevardul Regele Ferdinand I, din Timișoara. Măsura a…

8 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima…

9 ore ago