Categorii: SportVolei

CSM Lugoj, revedere cu echipa din Bursa după aproape 13 ani

Formația feminină de volei Nilufer Bursa din Turcia, ajunge astăzi la Lugoj, pentru manșa tur a sferturilor de finală din Cupa Challenge. Cele două formații vor participa în această seară la ședința tehnică, înaintea duelului programat mâine, la ora 18.30, la sala Ioan Kunst Ghermănescu.

Staff-ul tehnic al formației lugojene va putea conta la acest meci și pe cele două jucătoare transferate în ultimele zile din 2023: coordonatoarea maghiară Fanni Bagyinka și extrema Silvia Coman.

Bursa Nilufer ocupă poziția a 8-a în prima ligă a Turciei și nu e la prima întâlnire cu CSM Lugoj. Cele două echipe s-au întâlnit în urmă cu aproape 13 ani, în finala Cupei Balcanice. În 2011, Bursa trecea cu 3-1 de Lugoj și câștiga turneul pe care l-a organiza în propria sală.

De atunci, au urmat alte 6 dueluri cu formații din Turcia pentru trupa bănățeană. Tot în Cupa Balcanică, în 2013 și 2018, de fiecare dată cu Beșiktaș Istanbul, echipă care se impunea cu 3-0 în ambele confruntări.

În sezoanele 2019-2020 și 2020-2021, CSM Lugoj a fost eliminată din optimile Cupei Challenge de Turk Hava Yollari Istanbul, nereușind să câștige niciun set în aceste confruntări. Apoi, în sezonul 2021-2022, formația pregătită de Ugljesa Segrt se oprea în sferturile competiției după două eșecuri în 5 seturi în fața grupării din Aydin.

Un sezon mai târziu însă, CSM Lugoj avea să reușească cea mai sonoră victorie europeană, după ce elimina în optimile Cupei Challenge pe Ankara, după 2-3 în Turcia și 3-1 la sala Ioan Kunst Ghermănescu.

După meciul de mâine, cu Bursa, CSM va juca și în campionat, tot acasă, cu FC Argeș, la final de săptămână. Apoi vor urma două deplasări dificile: în Turcia și la Târgoviște.

Articole asemănătoare

Vreme ploioasă la început de săptămână

Astăzi, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai…

o oră ago

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

11 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

13 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

13 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

13 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

14 ore ago