Divizia Sport 30 / 2018 – Informatica Timişoara reuşeşte „tripla”, după un sezon memorabil

Anul 2018 poate fi numit anul fotbalului de sală la Timișoara. Informatica a izbutit „tripla”, cucerind toate trofeele interne puse la bătaie într-un singur sezon. Șirul succeselor a fost deschis la 22 august 2017, cu triumful din Supercupa României. La Lugoj, bănățenii au trecut cu 4-3 de rivala vestică Autobergamo Deva și au ridicat deasupra capului primul trofeu al sezonului.

A urmat, la 29 martie 2018, al doilea trofeu: Cupa României. Un trofeu cucerit și în anul precedent. Și tot în fața celor de la Autobergamo Deva. La Miercurea Ciuc, a fost 6-6 după timpul regulamentar de joc și apoi 4-3 la loviturile de departajare. La „loterie”, au punctat pentru bănățeni Daniel Araujo, Rakic, Ilaș și Simic, iar portarul Iancu a apărat două lovituri.

Cireașa de pe tort a fost pusă în luna mai. Informatica a tranșat în minimim de meciuri finala Ligii I, cu United Galați. Primele două jocuri s-au jucat chiar la malul Dunării. A fost mai întâi un 1-0 pentru timișoreni în primul joc. Apoi, un 6-4 la loviturile de departajare în a doua partidă găzduită de United.

Iar la 21 mai 2018, în sala „Constantin Jude”, Informatica a jucat cu trofeul pe masă și în fața propriului public. Dacă primele două victorii cu gălățenii fuseseră obținute pe muchie de cuțit, cea de-a treia avea să fie cât se poate de clară: 5-2 la final, după 3-1 la pauză. Stefan Rakic a semnat o „dublă”, iar câte un gol au înscris Felipe Oliveira, Andre Deco și chiar antrenorul-jucător Robert Lupu, care avea să declare, la final, că rar i-a fost dat să lucreze cu un asemenea grup, în îndelungata lui carieră în fotbalul de sală. Finanțatorul Informaticii, Gabriel Lungu, cel care s-a zbătut timp de câțiva ani să mențină echipa la un nivel înalt, și-a scos pălăria în fața muncii băieților. Cei doi vorbesc, într-un reportaj realizat de Gabriel Toth:

A urmat o participare onorabilă în UEFA Futsal Champions League, această participare europeană ținând pentru alte câteva luni la Timișoara un lot de mare valoare. Dificultățile financiare s-au adâncit însă, iar Informatica se zbate de atunci să supraviețuiască.

Articole asemănătoare

CSS Bega e gazdă pentru turneul final U19; eșec la primul meci acasă

La sala ”Mircea Albu”, CSS Bega a cedat cu 3-1 întâlnirea de ieri cu CSU…

4 ore ago

Un filtru conceput de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă poate dezinfecta aerul din spitale

Calitatea aerului din spitale poate fi simţitor îmbunătăţită cu ajutorul unui filtru, conceput de inventatorul…

4 ore ago

Garry Kasparov dialoghează cu timișorenii despre provocările lumii moderne

Nume de legendă în lumea șahului și autor recunoscut, Garry Kasparov, va fi protagonistul unui…

7 ore ago

Vreme închisă în vestul țării

Potrivit meterologilor, cerul se va înnora treptat, iar seara și noaptea se vor semnala averse…

9 ore ago

AUDIO / A venit Cupa la Castel!!!!

După 2-2, la finalul celor 120 de minute, Corvinul Hunedoara s-a impus cu 3-2 la…

14 ore ago

Anca Todoni elimină favorita a treia, la Madrid

Todoni, venită din calificări, a răsturnat pronosticurile specialiștilor și a reușit să o depășească pe…

16 ore ago