Categorii: Alte SporturiSport

Dramatism total în ”decisivul” pe echipe, CSU Politehnica pierde la ”tușa de aur”; violeții iau argintul și la masculin și la feminin

Ambele concursuri pe echipe ale Campionatelor Naționale de floretă au fost câștigate de Steaua București, care a învins în meciuri decisive CSU Politehnica Timișoara. Cea mai aprigă confruntare a fost între băieți, unde steliștii s-au impus la ”tușa de aur”.

Steaua București a câștigat cu 43-42 în meciul decisiv al concursului masculin pe echipe contra formației timișorene. A fost singura întâlnire, care a avut nevoie de departajare la ”tușa de aur”, deoarece timpul expirase; stelistul Alexandru Pârva a punctat decisiv în fața lui Benjamin Bodo, deși componentul Politehnicii Timișoara a avut o revenire senzațională în ultimul schimb, când a recuperat un deficit de 7 puncte, de la scorul 33-40 până la 42-41 în favoarea sportivului violet. În ultima secundă a timpului regulamentar Pârva a egalat 42-42 și a obținut victoria la ”tușa de aur”. Steaua a terminat pe primul loc cu maximum de victorii, fiind urmată, pe podium, de CSU Politehnica Timișoara și de CSTA (Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative) București, care a depășit în joc decisiv pentru ”bronz” pe ACS Floreta 1 Timișoara cu 45-31.

Campioana Steaua i-a avut în echipă pe Tom Gombos, Alexandru Pârva, Silviu Roșu și Alexandru Sîrb; la CSU Politehnica au evoluat Mihail Barbînță, Eugen Vadaniuc și Benjamin Bodo. Clubul ACS Floreta Timișoara a aliniat două echipe: Felix Dogariu, Darius Malekshanian, Valentin Niță și Mihanea Petrache în echipa I, respectiv Paul Caunii, Alan Fey, Dan Olea și Andrei Știube în echipa a II-a, care a încheiat ultima în clasament.

În concursul feminin, Steaua s-a impus cu 45-29 în fața echipei I a Politehnicii, care a intrat în posesia medaliilor de argint. Pe locul al 3-lea în clasament a terminat CSTA București. Celelalte două formații timișorene au terminat în afara podiumului; CSU Politehnica II pe locul al 4-lea și ACS Floreta pe locul al 7-lea din opt competitoare. Fetele de la Steaua, campioane pe echipe, sunt Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu și Teodora Sofran. La CSU Politehnica I au concurat Ana Boldor, Rebeca Cândescu, Andreea Gheorghe și Teodora Sîrbu, la Politehnica II au evoluat Ecaterina Gorobeș, Alexandra Lazin, Petra Magyar și Ingrid Miti Bikfalvi, iar pentru ACS Floreta au tras Alexandra Adoch, Maya Marișescu, Iulia Popescu și Anett Varga.

Articole asemănătoare

Alpinistul Adrian Ahriţculesei începe escaladarea vârfului Everest

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a finalizat pregătirile pentru escaladarea vârfului Everest, cel mai înalt din lume.…

2 ore ago

CSS Bega Timișoara U15 începe astăzi turneul final de la Zalău

Voleibaliștii U15 de la CSS Bega Timișoara s-au calificat între cele opt echipe din țară.…

4 ore ago

Corvinul Hunedoara, medie de peste trei goluri pe drumul spre finală | AUDIO

Fotbaliștii de la Corvinul au repetat în Cupa României celebra „normă” hunedoreană din anii 80.…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor: Proiecţii de video-mapping pe Castelul Corvinilor

Noaptea Muzeelor prilejuiește vizitatorilor Castelui Corvinilor o sesiune de video-mapping, prin care vor putea afla…

5 ore ago

Colterm oprește apa caldă pe mai multe străzi din sudul Timișoarei

Colterm anunță că întrerupe furnizarea apei calde, între orele 9.00 și 17.00, la punctul termic…

6 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi ușor instabilă, iar cerul va fi mai mult noros pe durata…

7 ore ago