EDITORIAL / Aţi fost golani

Necunoscute sunt informaţiile purtate de căile telefonice la orele serii. Înainte să continui, precizez că astăzi mă voi referi la sportul pentru golani practicat de gentlemani şi vă adresez o întrebare: Aţi (mai) auzit de Dănuţ Borzaş?

Că rugby-ul timşorean trece prin cele mai frumoase moment din istoria sa, nu mai e o surpriză pentru nimeni. Trofeele cucerite recent confirmă acest lucru.
Nu cred că vă ofer o informaţie nici când spun că, până la venirea lui Dan Dinu, continuitatea rugby-ului timişorean i s-a datorat, în mare parte, lui Dănuţ Borzaş. Vorbesc la trecut pentru că omul care cerea bani pentru susţinerea echipei şi încerca sa găsească locuri în căminele studenţeşti pentru jucători a părăsit clubul. Recunosc, mi-a scăpat informaţia aceasta. Din două motive: conducerea nu a anunţat despărţirea într-un cadru adecvat, iar presa a lăsat întâmplarea pe seama destinului – oamenii vin şi pleacă.

Aseară, încercând să obţin câteva detalii legate de campioana en-titre l-am apelat pe  secretarul general al clubului. Dănuţ Borzaş încă este posesorul acestei funcţii pe site-ul oficial al RCM-ului timişorean. “Mă scuzaţi, dar nu vă pot ajuta. Nu mai activez în club de o lună şi jumătate
Susţin ideea că nimeni nu este de neînlocuit şi că în viaţa oricărei echipe trebuie să existe despărţiri. Dar (!) maniera în care s-a realizat despărţirea de omul care a pus bazele actualului nivel de performanţă este total greşită. Consemnez în acelaşi timp şi o poziţie de offside a departamentului de comunicare.

Am asistat în ultimii ani la despărţiri foarte ciudate. Simboluri precum Del Piero sau Raul au preferat să plece când nu au mai fost doriţi. Li s-a mulţumit însă pentru realizări. Revenind de la o comparaţie ce poate părea exagerată, ţin să le precizez colegilor care cunoaşteau situaţia că subiectul merita să fie tratat în măcar cinci-şase rânduri, fie şi la rubrici de tipul “Alte sporturi” sau “Fapt Divers”.

Dănuţ Borzaş este un personaj “pentru rugby şi pentru Timişoara”. Expresia dintre ghilimele are însă simplul rol de a parfuma comunicările cu o tentă gravă din comunicările clubului.
Domnilor conducători, aţi fost golani cu un gentleman al rugby-ului timişorean!  

P.S.: În actualul staff conducător nu este prezentă nicio persoană despre care pot afirma că este “om de rugby”.

Sursă foto

Articole asemănătoare

Orchestra simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu”, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Filarmonica „Banatul” Timișoara invită publicul la concertul simfonic susținut de Orchestra simfonică a Liceului de…

2 ore ago

Juridic | Permisul de conducere categoria B e valabil şi pentru motociclete, cu anumite condiţii

Avocatul Florentina Folea răspunde unui ascultător din Timișoara care ne-a transmis următoarea întrebare : « Am…

2 ore ago

AUDIO / CSM Oradea, sigură de barajul spre Liga Zimbrilor

Formația antrenată de către Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a revenit spectaculos după ce a…

4 ore ago

Cine joacă mâine la sala ”Constantin Jude”?

Finala Ligii I de fotbal în sală se mută la Timișoara. Astăzi, de la ora…

5 ore ago

Colterm oprește apa caldă pe mai multe străzi din nordul Timișoarei

Colterm anunță că întrerupe, între orele 8.00 și 18.00, furnizarea apei calde la punctele termice…

8 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi caldă și în general instabilă cu cer temporar noros. Pe arii…

9 ore ago