Categorii: HandbalSport

EHF a decis suspendarea echipelor din Rusia şi Belarus

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a decis, luni seara, într-o şedinţă extraordinară, să suspende, cu efect imediat, echipele naţionale şi de club din Rusia şi Belarus din competiţiile continentale.


De asemenea, arbitrii şi oficialii din cele două ţări nu vor mai fi nominalizaţi pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Lectorii şi membrii comisiilor din Rusia şi Belarus nu vor fi chemaţi pentru întâlniri şi activităţi viitoare.

Vor fi căutaţi noi organizatori pentru competiţiile de handbal pe plajă YAC 16 EHF Beach Handball EURO şi Beach Handball EURO 2023, programate să aibă loc la Moscova, în iulie 2022, anunță Agerpres. Aceste măsuri sunt luate cu efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european şi spiritul de corectitudine.

Federaţia Europeană de Handbal regretă consecinţele asupra indivizilor, cluburilor şi echipelor naţionale şi speră ca o revenire la pace va permite noi consideraţii.

În următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiţii de la nivel de club şi naţionale în conformitate cu principiile sportive şi regulamentele existente.

Deciziile luate de EHF implică şi România, având în vedere că două echipe de club din ţara noastră urmau să joace contra unor formaţii din Rusia.

În Liga Campionilor la feminin, CSM Bucureşti urma să o înfrunte pe ŢSKA Moscova, echipă antrenată de cărășeanul Florentin Pera, în baraj pentru sferturile de finală. CSMB urma să joace turul pe teren propriu, în data de 26 martie, manşa secundă fiind programată pe 2 aprilie.

În sferturile EHF European Cup la handbal masculin, Minaur Baia Mare avea ca adversară formaţia rusă Victor Stavropol. Prima manşă era programată iniţial în Rusia, la data de 27 martie, iar returul pe 2 aprilie, în Baia Mare.

Articole asemănătoare

Pleacă golgeterul. Cum va arăta Corvinul 2024/2025? | AUDIO

Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…

2 minute ago

Memorial automobilistic “Timișoara 1930” și expoziție de mașini de epocă, la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă are loc cea de-a patra ediție a memorialului automobilistic “Timișoara 1930 - Primul Concurs…

26 de minute ago

Victorie facilă pentru Flavius Biea în lupta pentru centură

Pugilistul timișorean Flavius Biea a cucerit centura WBC Continental Latino, aseară, la Craiova. Bănățeanul l-a…

48 de minute ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil și, pe arii restrânse, îndeosebi…

3 ore ago

România, dublă victorie în Golden League

Naţionala masculină de volei a României a debutat cu dreptul în noul sezon al competiţiei…

11 ore ago

Iordănescu a convocat preliminar 21 de stranieri pentru meciurile cu Bulgaria şi Liechtenstein

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a trimis 21 de convocări preliminare stranierilor pentru…

14 ore ago