Categorii: BaschetSport

Fără Jovanovic, BCT a rezistat trei „sferturi”

Echipa de baschet masculin BC Timişoara a pierdut în faţa campioanei CSU Ploieşti, aseară, la sala Constantin Jude, un meci în care antrenorul Dragan Petricevic nu l-a putut utiliza pe cel mai bun om al echipei, Zlatko Jovanovic. „Prahovenii” s-au impus cu 98-79, desprinderea fiind produsă în sfertul al patrulea.

„Leii din Banat” au ţinut piept prahovenilor în prima parte, încheiată la egalitate 43-43, după ce Asesoft şi-a adjudecat primul sfert cu 26-24. BCT a mai condus o dată, după pauză, 45-43, însă nu a mai ţinut pasul apoi cu echipa proaspăt calificată în Top 32 Euro Cup. CSU şi-a adjduecat clar sfertul de final, cu 26-11. Principali realizatori pentru BC Timişoara: Pesic – 18 puncte şi 5 recuperări şi Popescu – 13 puncte.
Nou venitul din lotul timişorean, Radenko Pilcevic a precizat, la final, că diferenţa de scor a fost prea mare.

Ne-am aşteptat la un meci dificil, dar, de asemenea, ne-am aşteptat să fim mai combativi pe teren. Diferenţa este mare şi consider inacceptabil că am primit aproape 100 de puncte. Noi nu am făcut cel mai bun meci, iar lor le-a intrat fiecare aruncare, pentru că apărarea noastră a suferit. I-am lăsat să dea coşuri uşoare şi apoi au înscris şi din poziţii dificile – Radenko Pilcevic

Tehnicianul bănăţenilor, Dragan Petricevic a opinat şi el că ecartul de la final nu a fost conform cu realitatea din teren dar a recunoscut că Asesoft are un grup valoros.

Diferenţa este prea mare faţă de modul cum s-a desfăşurat acest meci. Practic ruptura a fost undeva de la 8-10 puncte diferenţă și pot spune fără dubii că Asesoftul a câştigat meritat. Am avut procentaj de aruncare slab, care mă supără, dar noi ne-am confruntat cu problem mari în această săptămână. Nu sunt genul care se plânge, dar este prima dată când am jucat fără Jovanovic. Pe Pilcevic l-am adus să joace împreună cu Zlatko, nu în locul lui. Atunci ar fi fost alt aport ofensiv, dar adevărata problemaă a fost apărarea. În plus, nu am avut suficienţi jucători de valoarea celor pe care-i are Asesoft, încât să beneficiem şi noi de greşelile lor. Ei au proftat de fiecare eroare a noastră. Asta e, mergem mai departe… Preţ de 27 de minute am jucat de la egal la egal cu o echipă puternică, de eurocupe – Dragan Petricevic

Articole asemănătoare

CNAIR preia construcția sensului giratoriu de pe centura Lugojului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că proiectul de construire a sensului giratoriu de pe…

2 ore ago

Lotul Lugoj-Timișoara, cel mai avansat din proiectul de modernizare a cării ferate din vestul țării

Lucrările la calea ferată între Lugoj și Timișoara sunt cele mai avansate de pe toate…

2 ore ago

Opera Națională Română din Timișoara în concerte de gală, la The Royal Concertgebouw din Amsterdam

Opera Națională Română din Timișoara a fost invitată să susțină o serie de trei concerte,…

2 ore ago

CSM Oradea a provocat prima înfrângere Clujului și a relansat finala de baschet

CSM Oradea a fructificat avantajul terenului propriu în partida a treia din finala Ligii Naționale.…

4 ore ago

Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, la o nouă ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Narciselor are loc, sâmbătă şi duminică, în comuna Sălaşu de…

10 ore ago

Noaptea muzeelor: Video-mapping la Castelul Corvinilor și protest în mai multe muzee din județul Hunedoara

Noaptea Muzeelor se va desfășura, în această seară, în muzeele din județul Hunedoara, însă în…

10 ore ago