Categorii: BaschetSport

FCC UAV Arad joacă la Sfântu Gheorghe cu urechea ciulită spre deznodământul de la Rapid – Constanța

Mâine sunt programate meciurile din ultima etapă a sezonului regular în Liga Națională de baschet feminin. FCC UAV Arad joacă pe terenul campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe, acolo unde are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de clasarea pe locul 2 la intrarea în play-off.

Fără pas greșit în competițiile interne din acest sezon, e totuși greu de crezut că Sepsi va ceda în confruntarea de mâine seară. Cele două echipe s-au întâlnit cu nici trei săptămâni în urmă, tot în Sepsi Arena, în finala Cupei României, câștigată categoric de formația din Covasna, 109-63.

În cazul unui eșec, Aradul speră la un rezultat bun al Rapidului în confruntarea cu ocupanta locului 3, CSM Constanța. În cazul unui succes al dobrogencelor, acestea vor egala formația de pe Mureș la puncte și vor încheia sezonul regular pe locul 2, având avantajul jocurilor directe.

„Nu mergem ca mielul la tăiat, ci vrem să ne apărăm șansele, oricât de mici par ele acum. În primul rând, trebuie și vrem să demonstrăm că fața noastră nu a fost aceea din finala Cupei și că diferența de scor a fost exagerată. Sigur, pentru clasament ne-ar ajuta doar o victorie, deși eu nu cred că Rapidul a pierdut deja cu Constanța. Dimpotrivă, au și ele orgoliul lor și, așa cum s-au mobilizat împotriva noastră și ne-au învins, o pot face și mâine. Dar, orice s-ar întâmpla, campionatul nu e gata mâine indiferent că vom termina pe locul 2 sau 3. Ne amintim cu plăcere de parcursul din sezonul trecut când am jucat finala din postura ocupantei poziției a treia la finele sezonului regular. Acum ne concentrăm doar pe meciul de mâine, în care avem câte ceva de demonstrat, cu toate că avem ceva probleme medicale în dreptul unor jucătoare”, a declarat președintele clubului arădean, Marcel Urban, citat de sportarad.ro.

Ambele meciuri cu implicații pentru podiumul Ligii Naționale (Sepsi – Arad și Rapid – Constanța) sunt programate mâine, la ora 18.30, și vor fi transmise pe canalul de YouTube FRB TV.

Articole asemănătoare

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…

5 ore ago

CSM Deva ratează promovarea directă în Liga Florilor

Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…

6 ore ago

SCM Timișoara câștigă în Maramureș și urcă în fruntea clasamentului

Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…

7 ore ago

AUDIO | CSM Oradea versus U BT Cluj, pentru a treia oară în finala campionatului

Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…

9 ore ago

Cu o echipă de juniori în teren, Corvinul încheie sezonul cu un eşec la Mioveni

Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…

9 ore ago

AUDIO | Cu emoţii pe final, dar Dumbrăviţa rămâne în Liga a doua!

Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…

10 ore ago