Categorii: BaschetSport

FCC UAV Arad ratează finala campionatului după un meci strâns la Constanța

Formația de baschet feminin FCC UAV Arad a pierdut meciul decisiv din semifinalele Ligii Naționale, în deplasare, la CSM Constanța. Formația de la malul mării s-a impus, azi, cu 73-68, după un joc extrem de echilibrat, în care cele două echipe au mers multă vreme „cap la cap”.

Aradul a câștigat primele două sferturi la diferență minimă și la același scor, 15-14, astfel că la pauza mare avea ecart de o posesie, 30-28. Sfertul 3 a fost ceva mai ofertant pe plan ofensiv din partea ambelor echipe, la finalul acestuia înregistrându-se egalitate pe tabelă, 53-53. Pe parcursul sfertului ultim, Constanța a fost mai mereu la conducere, însă niciodată la o distanță de nerecuperat pentru arădence. Totul s-a năruit însă pentru FCC UAV în ultimul minut, în care oaspetele nu au marcat niciun punct, având doar încercări de 3 puncte. A fost 69-68 pentru Constanța cu un minut și 7 secunde înaintea finalului, gazdele reușind să fructifice și atacurile irosite de galben-albastre în ultimele 60 de secunde pentru a se desprinde decisiv.

Principala realizatoare pentru echipa din Arad a fost Trinity Baptiste, cu 18 puncte, urmată de Nina Bogicevic, cu 17, și Nikki Greene, cu double-double, 16 puncte și 13 recuperări. De cealaltă parte, prestație solidă pentru CSM Constanța reușită de Keyona Hayes, încununată cu 28 de puncte. Ex-arădencele Dzombeta și Vitulova au pus și ele câte 6 puncte pe tabelă, în vreme ce o altă fostă jucătoare a galben-albastrelor, Dora Ardelean, s-a aflat pe parchet doar 7 secunde, fără impact pe statistică.

În finala Ligii Naționale, CSM Constanța se va duela cu campioana ultimilor ani, Sepsi Sfântu Gheorghe. Pentru FCC UAV Arad, rămâne lupta pentru medaliile de bronz, care se va da cu Rapid București.

Vă amintim, în ediția trecută a campionatului, gruparea arădeană a disputat finala, pierdută în cinci meciuri în fața lui Sepsi.

Articole asemănătoare

Start în finala Ligii I de fotbal în sală: United Galaţi – CFR Timişoara, 5-2

Cojocaru a deschis scorul, după 15 minute, iar la câteva secunde distanţă Araujo a făcut…

4 ore ago

„Bătrâna Doamnă” (destul de) cuminte, pe „Arcul de Triumf”. Dinamo învinge şi merge la baraj

Arădenii n-au făcut deloc un meci strălucit în Capitală şi după nici un sfert de…

4 ore ago

Mai e sau nu o noutate?! Naţionala de handbal masculin a ratat calificarea la Mondial

Tricolorii au reuşit să câştige prima manşă, pe 8 mai, la Baia Mare, la doar…

8 ore ago

CSM Oradea cedează primul meci al finalei cu U BT Cluj-Napoca

Primele două sferturi ale duelului din "BT Arena" au fost spectaculoase, cu un plus adus…

8 ore ago

I’Velo dă startul la pedalare cu 140 de biciclete în Timișoara

Conceptul de bike-sharing I’Velo a fost adus la Timisoara de Green Revolution, organizație care pune…

12 ore ago

Zilele Tinerilor, cu distracție, concerte și dans la Deva

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” pregătește două zile pline de distracție și muzică pentru tineri și…

12 ore ago