Fotbal

„Fotbalul e nedrept uneori”

Antrenorul Luis Enrique consideră că „fotbalul este uneori nedrept”, după ce echipa sa, Paris Saint-Germain, a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce a expediat de şase ori mingea în bară, în dubla confruntare cu Borussia Dortmund din penultimul act al acestei competiţii.

„Sentimentul este de tristeţe, nu am fost inferiori, dacă adunăm cele două meciuri, am avut şase şuturi în bară, dar fotbalul este uneori nedrept. Nu am reuşit să marcăm niciun gol, după ce am expediat 31 de şuturi în această seară”, a declarat tehnicianul spaniol în cursul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la finalul meciului de pe Parc des Princes.

„Fotbalul nu a fost corect, în tur şi în retur, însă fotbalul îi răsplăteşte pe cei care marchează şi nu pe cei care lovesc bara”, a subliniat el.

‘Diferenţa dintre a lovi bara şi a marca depinde de spiritul sfânt care trece pe acolo. Dacă vreo echipă a avut ghinion în seara asta, fără să-i iau vreun merit Borussiei Dortmund, este PSG şi nimeni altcineva. Vor fi două zile de durere profundă, aşa este sportul. E foarte important să ştii să pierzi, să dai un exemplu copiilor. Trebuie să felicităm Borussia Dortmund şi să acceptăm înfrângerea’, a mai spus antrenorul lui PSG.

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a învins-o cu 1-0 pe PSG, la Paris, prin golul marcat de fundaşul Mats Hummels (foto), în repriza secundă (minutul 50). Germanii s-au impus cu acelaşi scor şi în meciul tur, de la Dortmund.

În cealaltă semifinală din Champions League se vor înfrunta miercuri seară, în capitala Spaniei, echipele Real Madrid şi Bayern Munchen. În prima manşă, disputată în Germania, scorul a fost egal, 2-2.

Articole asemănătoare

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

4 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

5 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

6 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

6 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

7 ore ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

11 ore ago