Fotbal

FC Bihor continuă achizițiile din Liga a II-a

Liderul Seriei a 8-a din Liga a III-a de fotbal, FC Bihor, continuă să se întărească. Orădenii au anunțat astăzi al șaptelea transfer din această iarnă. Și de această dată, e vorba de un jucător venit direct din eșalonul secund, cel în care echipa de pe Crișul Repede speră să evolueze din vară.

Cel mai recent transfer pentru FC Bihor e Adrian Gîdea. Mijlocașul născut la 13 martie 2000 la Drobeta Turnu Severin a debutat la nivel de seniori pentru CFR Cluj, unde a bifat 33 de jocuri în prima ligă. Are în palmares trei titluri de campion și o Supercupă cu gruparea din Gruia.

În 2022, a bifat prima sa experiență în vestul țării, fiind componentul echipei Politehnica Timișoara, alături de care a retrogradat însă în Liga a III-a. La Poli, a jucat în 9 meciuri de campionat și a marcat de 2 ori.

În vara anului trecut, a ajuns la CSM Alexandria, formație nou-promovată în eșalonul secund. Pentru gruparea din Teleorman, a strâns în acest sezon 10 prezențe și un gol.

Gîdea e al șaselea jucător transferat în această iarnă de FC Bihor direct din Liga a II-a. Ceilalți sunt Vlad Gîsă, Ionuț Tănase (ambii CSC Dumbrăvița), Eric Vînău (CSC Șelimbăr), Luca Tincău (CS Mioveni) și Sergiu Ciocan (Unirea Dej). La Oradea a mai ajuns și Krisztian Gagyi, fost la Boston United, în ligile inferioare din Anglia.

Pe de altă parte, FC Bihor a anunțat despărțirea de un alt jucător cu experiență și vechime la echipă, Alexandru Sorian. El s-a alăturat în vară echipei orădene, venind de la concitadina Lotus Băile Felix. În vârstă de 33 de ani, Sorian a evoluat și la fosta FC Bihor, dar și în prima divizie, cu Săgeata Năvodari.

Adrian Gîdea s-a alăturat în această dimineață formației pregătie de Florin Farcaș. FC Bihor se deplasează la Simeria, pentru un amical cu Corvinul Hunedoara. Meciul e programat la ora 12.00.

Articole asemănătoare

Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, la o nouă ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Narciselor are loc, sâmbătă şi duminică, în comuna Sălaşu de…

3 ore ago

Noaptea muzeelor: Video-mapping la Castelul Corvinilor și protest în mai multe muzee din județul Hunedoara

Noaptea Muzeelor se va desfășura, în această seară, în muzeele din județul Hunedoara, însă în…

3 ore ago

SCM Timișoara încheie turul pe primul loc / AUDIO

SCM Timișoara a jucat pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de…

4 ore ago

Războiul continuă: „ Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați”, învinși în instanță

Suporterii arădeni au obținut anularea în instanță a unei decizii luate de conducerea clubului în…

9 ore ago

Pleacă golgeterul. Cum va arăta Corvinul 2024/2025? | AUDIO

Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…

10 ore ago

Memorial automobilistic “Timișoara 1930” și expoziție de mașini de epocă, la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă are loc cea de-a patra ediție a memorialului automobilistic “Timișoara 1930 - Primul Concurs…

11 ore ago