Fotbal

Liga 3 / Deva și Ghiroda s-au împiedicat, Bihorul și Poli au câștigat

Cea mai disputată serie din zona de vest a țării rămâne a 7-a, în care, cu trei etape înainte de final, toate cele patru participante din play-off au șanse la barajul de promovare și chiar la clasarea pe prima poziție.

În Seria a 7-a, în play-off, CSM Deva a pierdut acasă cu CSO Filiași 1-3, acest rezultat producând rocada între cele două formații în ierarhie. Oltenii sunt acum pe locul al 2-lea, ce duce spre semifinalele de baraj, iar Deva pare în derivă, după ce la startul play-off-ului. Alexandru Popescu a înscris, din penalty, în minutul 21, singurul gol al echipei din județul Hunedoara.

Meci de infarct ieri, lângă Timișoara: CSC Ghiroda – Viitorul Șimian 4-4. La pauză, liderul conducea cu 3-1, prin golurile lui Răzvan Trandu (2, 17) și Ion Vasluian (25). Oaspeții au înscris pentru 3-2, iar căpitanul Cosmin Mancaș a readus-o pe Ghiroda la două goluri avans, în minutul 71. Mehedințenii au egalat însă pe final, prin goluri înscrise în minutele 86 și 89. În clasament, lider rămâne Ghiroda – 49 de puncte, pe 2 e Filiași – 45, pe 3, CSM Deva – 43, iar pe locul 4, Viitorul Șimian – 41 de puncte.

În play-out: CSO Turceni – Universitatea Craiova II 1-4, FCU Craiova II – Gilortul Târgu Cărbunești 1-3 și Jiul Petroșani – Voința Lupac 1-2.

 

În Seria a 8-a, nu mai avem necunoscute

După runda de ieri cunoaștem ambele participante la barajul de promovare, dar și locurile pe care vor termina acestea. FC Bihor și-a asigurat încă de săptămâna trecută prima poziție în serie, și va fi însoțită la baraj de Politehnica Timișoara.

Alb-violeții s-au impus cu 3-2 la Carani, în fața celor de la Phoenix Buziaș, după un meci cu trei lovituri de pedeapsă. Pentru Poli, David Popa a transformat două penalty-uri, în minutul 21 și 79, timișorenii punctând și prin Daniel Olariu, în minutul 59. Buziașul a înscris mai întâi prin Grancea, în minutul 25, din penalty, și apoi prin Chistrugă, în minutul 61. Poli s-a distanțat la 11 puncte de a treia clasată, CSC Peciu Nou, care a pierdut cu 1-0 la Oradea, în fața liderului FC Bihor. Singurul gol al meciului l-a marcat Ricardo Farcaș, în minutul 80. Echipa din Peciu Nou a fost condusă de pe bancă de fostul secund, Robert Frușa, „promovat” în rolul de principal. Asta după ce Sorin Gheju, antrenorul care a adus Peciu Nou în Liga a III-a și a calificat-o în play-off la primul sezon la acest nivel, a fost demis în cursul acestei săptămâni! De partea cealaltă, FC Bihor este una dintre performerele Ligii a III-a la nivel național. Orădenii au ajuns la 62 de puncte, fiind depășiți la acest capitol doar de liderul Seriei a 2-a, Metalul Buzău, care are 65.

În play-out, ACB Ineu – Progresul Pecica 1-3, CS Socodor – Șoimii Lipova 0-1 și Gloria Lunca Teuz Cermei – Avântul Periam 1-1.

Zalăul, lider autoritar în Seria a 10-a

Sălăjenii sunt siguri de prezența în jocurile de baraj. Ei s-au impus cu 3-0 în fața bihorenilor de la Crișul Sântandrei. În celălalt meci, CSM Sighetu Marmației – CSM Olimpia Satu Mare, 2-2. Astfel, toate cele trei urmăritoare ale Zalăului păstrează șanse la baraj: Sighetu Marmației și Olimpia au câte 38 de puncte, iar trupa din Sântandrei, 34.

În play-out, Minaur Baia Mare – Lotus Băile Felix 2-0, Olimpia MCMXXI Satu Mare – Sănătatea Cluj 2-0, iar Victoria Carei a stat, după ce Minerul Ocna Dej s-a retras din campionat.

Articole asemănătoare

Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, la o nouă ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Narciselor are loc, sâmbătă şi duminică, în comuna Sălaşu de…

5 ore ago

Noaptea muzeelor: Video-mapping la Castelul Corvinilor și protest în mai multe muzee din județul Hunedoara

Noaptea Muzeelor se va desfășura, în această seară, în muzeele din județul Hunedoara, însă în…

5 ore ago

SCM Timișoara încheie turul pe primul loc / AUDIO

SCM Timișoara a jucat pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de…

7 ore ago

Războiul continuă: „ Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați”, învinși în instanță

Suporterii arădeni au obținut anularea în instanță a unei decizii luate de conducerea clubului în…

12 ore ago

Pleacă golgeterul. Cum va arăta Corvinul 2024/2025? | AUDIO

Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…

12 ore ago

Memorial automobilistic “Timișoara 1930” și expoziție de mașini de epocă, la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă are loc cea de-a patra ediție a memorialului automobilistic “Timișoara 1930 - Primul Concurs…

13 ore ago