EDITORIAL | Furt, tăinure, circ pe pâine … sau toate trei la un loc?

Duelul dintre Ionuț Lupescu și Răzvan Burleanu se ascute, pe măsură ce se apropie data alegerilor. Cei doi colindă țara, fiecare cu atuurile sale: Lupescu, având cariera de tricolor și experiența de la UEFA, Burleanu, cu structurile județene bine organizate și instruite.

Săgețile zboară prin aer mai ceva ca la concursul olimpic de tir cu arcul, dar una dintre ele păre cu adevărat otrăvită. E cea pornită din birourile lui Răzvan Burleanu, amenințarea cu dosar penal. Evenimentul mi-a amintit cum a câștigat actualul președinte alegerile din 2014, când un alt fost internațional, Gheorghe Popescu, era arestat cu o zi înaintea alegerilor. Un dosar fragil, o sentință  venită ”chiar la timp” și multe, multe semne de întrebare. Cred că doar talibanii #rezist își mai închipuie că la acel moment lucrurile pur și simplu s-au potrivit așa.

Și tot ei sunt principali candidați să considere că, dacă într-adevăr dosarul penal propus de Burleanu este întemeiat, actualul președinte n-are nicio vină. Că din nou așa s-a nimerit, ca abia acum să iasă la lumină ce s-a întâmplat în urmă cu 5-6 ani, că nicidecum nu avem de-a face cu o faptă de tăinuire din partea președintelui actual și a trupei sale.

Nu e de mirare că un om care a câștigat alegerile din 2014 cum le-a câștigat își închipuie că ulciorul merge de mai multe ori la apă. Problema mare este că de prea multe ori șefii de federații ori alte structuri sportive, chiar și cele județene, se decid în alte părți decât pe stadioane ori în birourile cluburilor. Câtă vreme se va întâmpla așa, câtă vreme nu obținem o lege a sportului corectă, nu vom putea rupe sportul din din ghearele politicului, statului paralel, perpendicular ori pentagonal, cum poftiți să-i spuneți.

Articole asemănătoare

Vreme ploioasă în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi în general instabilă și se va răci ușor, iar cerul va…

55 de minute ago

AUDIO / Titlul s-a dat la Timișoara, dar l-a luat Galațiul

În meciul al treilea, CFR Timișoara era obligată să câștige, pentru a mai prelungi finala,…

11 ore ago

Exercițiu de civilizație cu mazăre, testat de un legumicultor din Arad

Legumicultorul arădean a pus la dispoziția clienților tarlaua cultivată cu mazăre și oricine dorește poate…

11 ore ago

Podul Muncii din Timișoara costă mai mult să fie reabilitat

Reabilitarea Podului Muncii din Timișoara, care face legătura între Gara de Nord și strada Iuliu…

11 ore ago

Două firme vor să repare Podul de Fier din Lugoj

Perioada de de depunere a ofertelor pentru desemnarea unui constructor care să repare Podul de…

11 ore ago

Primul tramvai galben de la Bozankaya, pus în circulație în următoarea lună la Timișoara

Primul tramvai galben, produs de firma turcă Bozankaya pentru Timișoara și recent sosit în oraș,…

11 ore ago