Handbal

România a bătut Cehia, dar putea fi mult mai bine

România înfruntă Cehia în barajul de calificare la Campionatul Mondial de handbal. Manșa tur s-a jucat astăzi, la Baia Mare și s-a încheiat cu victoria echipei noastre, cu scorul de 31-30 (15-11).

Tricolorii, la primul meci oficial cu George Buricea selecţioner, s-au impus la un singur gol, după ce au condus la un moment dat şi la şapte goluri.

După un început mai greoi, în care cehii au condus cu 5-3, România a preluat controlul şi la pauză avea un avans de patru goluri, 15-11.

România a ajuns în repriza secundă la un avantaj de şapte goluri, 22-15 (min. 38) şi 23-16 (41), dar oaspeţii au revenit în ultimul sfert de oră şi chiar au egalat, 30-30, Demis Grigoraş marcând golul victoriei.

Pentru România principalul marcator a fost un fost jucător la Reșița și Timișoara, Demis Grigoraş (foto), cu 9 goluri. L-au completat Călin Dedu și timișeanul Andrei Buzle, cu câte 5 goluri, Daniel Stanciuc 3, Ionuţ Nistor Ioniţă 3, Alexandru George Andrei 3, Dan Racoţea 1, Andrei Drăgan 1, Călin Căbuţ 1. Dan Vasile a apărat 6 şuturi (17,14%).

Golurile oaspeţilor au fost reuşite de Tomas Piroch 9, Matej Klima 6, Jakub Sterba 6, Vit Reichl 3, Stepan Zeman 2, Jakub Hrstka 1, Jonas Patzel 1, Tomas Babak 1, Dominik Solak 1. Tomas Mrkva a avut 2 intervenţii (8,33%), iar Jan Hrdlicka una (10%).

Meciul a fost arbitrat de spaniolii Andreu Marin şi Ignacio Garcia, iar delegat EHF a fost maghiarul Peter Eles. Manşa secundă va avea loc la Brno, pe 12 mai.

România a participat de 14 ori la Campionatul Mondial (ultima oară în 2011) și a câștigat competiția supremă de patru ori. Campionatul Mondial din 2025 va avea loc în perioada 14 ianuarie-2 februarie, în Croaţia, Danemarca şi Norvegia.

 

Articole asemănătoare

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

9 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

10 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

11 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

11 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

12 ore ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

16 ore ago