Categorii: SportTenis

Horia Tecău rămâne singurul român la Australian Open

Horia Tecău a ieșit învingător în duelul românesc din sferturile de finală ale probei de dublu, la Australian Open, primul turneu de tenis de Grand Slam al anului. Perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 6, s-a calificat în semifinalele probei  după victoria cu 6-4, 7-6 (3) în faţa cuplului româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot (N. 14).

Tecău şi Rojer, care au în palmares opt titluri din zece finale disputate de la începutul anului trecut, au obţinut victoria într-o oră şi 24 de minute. Cuplul româno-olandez a avut un as şi patru duble greşeli, 29 de lovituri câştigătoare şi 10 erori neforţate, precum şi procentaje superioare la punctele făcute din primul serviciu (80%-79%), respectiv al doilea serviciu (56%-50%). Mergea şi Inglot au reuşit opt aşi, dar au comis şi trei duble greşeli, 30 de lovituri câştigătoare şi 17 erori neforţate.

În sferturi, cuplul Mergea/Inglot eliminase principalii favoriţi, fraţii americani Bob şi Mike Bryan, cu 7-6 (4), 6-3.

Tecău şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, în proba masculină de dublu, după ce a mai jucat semifinală în 2012, alături de Robert Lindstedt. Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Şlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a trecut de optimi.

În penultimul act, Tecău şi Rojer vor înfrunta cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini, victorios cu 7-6 (5), 7-6 (5) în faţa perechii Pablo Cuevas (Uruguay)/David Marrero (Spania). Cealaltă semifinală va opune cuplurile Ivan Dodig (Croaţia)/Marcelo Melo (Brazilia/N. 4), care a învins cu 6-0, 3-6, 7-6 (4) perechea Feliciano Lopez (Spania)/Max Mirnîi (Belarus), şi francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, care au reuşit o victorie neaşteptată în faţa compatrioţilor lor, Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin, favoriţii nr. 2, cu 7-6 (5), 3-6, 6-3.

Sursă foto: ZiuaNews

Articole asemănătoare

Cronica unui eșec cu repetiție: handbalul de la CSM Deva | AUDIO

Echipa feminină de handbal CSM Deva a ratat, pentru al doilea sezon consecutiv, promovarea în…

40 de minute ago

România bate Finlanda, revenind de la 0-2

Naţionala masculină de volei a României a învins dramatic formaţia Finlandei, cu scorul de 3-2…

o oră ago

Vremea în Banat și Crișana, la final de săptămână

Astăzi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima…

4 ore ago

De 1 Iunie, copiii din Arad vor “inspecta” dotările M.A.I.

Copiii vor putea vedea aparatele de termoviziune, cum se face amprentarea în laboratorul mobil de…

11 ore ago

Poliţia Locală Timişoara apelează la cetăţeni să nu le ofere bani cerşetorilor, întrucât în acest fel sunt încurajaţi să rămână în stradă.

Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din Complexul “Băile…

11 ore ago

S-a deschis sezonul estival în stațiunea Geoagiu Băi

Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din complexul “Băile…

12 ore ago