Categorii: SportTenis

Încă o revenire şi prima semifinală la US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 WTA, a reuşit un nou meci memorabil la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Halep a obţinut, în premieră, biletele pentru semifinalele de la Flushing Meadows, după 6-3, 4-6, 6-4 cu o fostă lideră mondială, Victoria Azarenka.

Azarenka a început cu un break meciul, dar Simona a revenit şi a adunat punct cu punct, desprinzându-se la 4-1. Românca şi-a apărat avantajul până la finalul setului, pe care l-a câştigat cu 6-3.
Fostul lider mondial a jucat mai agresiv în setul secund, i-au intrat câteva lovituri la limită şi a ajuns la 3-0. Halep a lăsat impresia că poate reveni, a luat două ghemuri la rând (2-3) dar nu a reuşit egalarea, pierzându-şi din nou serviciul. La 5-2 pentru Azarenka, Simona a forţat din nou şi s-a apropiat la 4-5, dar nu a reuşit să îşi facă serviciul şi Azarenka a câştigat cu 6-4, egalând situaţia la seturi.
Decisivul a fost disputat de la început, iar Azarenka a reuşit să ia primul ghem, unul care a durat circa zece minute şi în care Halep a irosit trei mingi de break. Pe serviciul său, perturbat de o defecţiune a aparatului hawk-eye, care nu a putut oferi o reluare la un ”challenge” al Simonei, românca a cedat rapid serviciul şi Azarenka a ajuns la 2-0. Halep a luptat în continuare pentru fiecare minge a recuperat break-ul, la patra sa şansă în ghem, iar apoi meciul s-a întrerupt din cauza ploii când Simona era aproape de egalare (1-2, 40-15). După circa o oră de pauză, a câştigat prima minge şi a egalat, 2-2. Apoi, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, iar la 3-3, românca a reuşit să realizeze un break de maximă importanţă. Simona şi-a consolidat avantajul (5-3), după care Azarenka a redus din diferenţă, dar constănţeanca de 24 de ani a încheiat meciul pe serviciul său, cu 6-4.

În penultimul act, Halep o va înfrunta pe italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, care a trecut de Petra Kvitova (Cehia/N. 5), cu 4-6, 6-4, 6-2. În cealaltă semifinală de vineri, americanca Serena Williams, liderul mondial, o va întâlni pe italianca Roberta Vinci.

Foto: usopen.org

Articole asemănătoare

România, în semifinalele Campionatului European de Minifotbal

România a controlat partida şi s-a impus cu 4-0. Viorel Şaim a deschis scorul în…

2 ore ago

Corvinul continuă să se întărească. Sergiu Buș, noul atacant al hunedorenilor

Jucătorul în vârstă de 31 a bifat, sezonul trecut, 21 de apariții, trei goluri și…

2 ore ago

Fără apă caldă pe mai multe străzi din Timișoara

Colterm anunță că întrerupe furnizarea apei calde la punctul termic 18, între orele 8.00 și…

5 ore ago

Vremea se încălzește în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată, local călduroasă după-amiaza. Cerul va…

7 ore ago

Episodul pilot al unui serial filmat în Arad are premiera la cinema Arta

Trei absolvenți ai Academiei de Film "Iura Film Academy", Lucia Barath, Daniel Oancea și Marius…

17 ore ago

Aquatim începe refacerea rețelei de apă și canalizare din zona Calea Șagului

Mai multe străzi din sudul Timișoarei vor fi sparte în perioada următoare pentru lucrări la…

17 ore ago