Categorii: Alte SporturiSport

JO de la Tokyo: Sponsorii niponi îşi prelungesc contractele

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat, joi, un ‘acord de bază’ cu sponsorii japonezi pentru prelungirea contractelor lor cu un an, o soluţie binevenită după ce factura competiţiei a explodat, informează AFP.

Comitetul Tokyo-2020 a precizat, într-un comunicat, că în conformitate cu aceste ‘acorduri de bază’ cu cei 68 de sponsori naţionali, va ‘proceda la semnarea contractelor cu toţi partenerii’.

Contribuţia sponsorilor niponi înscrisă în buget totalizează 350 miliarde yeni, o valoare neschimbată în raport cu precedentul buget de la finele lui 2019. Dar organizatorii au precizat, joi, că prelungirile acestor contracte ar urma să aducă 22 miliarde yeni (174 milioane euro) suplimentari.

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, urmează să coste în total 1.644 miliarde de yeni (13 miliarde de euro), conform organizatorilor, citați de Agerpres.

Acest nou buget, ale cărui detalii au fost prezentate marţi, mai mare cu 294 miliarde de yeni (2,3 miliarde de euro) faţă de cel precedent, comunicat în urmă cu un an, confirmă estimările publicate la începutul lunii decembrie, când comitetul Tokyo-2020 a calculat sumele suplimentare care vor fi cheltuite din cauza amânării competiţiei şi a măsurilor pentru combaterea Covid-19.

Ca urmare a acestor noi cheltuieli, Jocurile 2020 vor deveni Jocurile de vară cele mai scumpe din istorie, depăşindu-le pe cele de la Londra, din anul 2012 (15 miliarde de dolari sau 12,2 miliarde euro), conform unui studiu comparativ al Universităţii Oxford.

Articole asemănătoare

85% stadiul de execuție la centura Timișoara Sud

Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud au ajuns la un stadiu de execuție de…

o oră ago

Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu

Biroul Teritorial al Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu. Reprezentanții Biroul Teritorial al…

o oră ago

Aglomerație la vămile Nădlac 1 și Nădlac 2

Șoferii de autoturisme au de așteptat mai bine de o oră pentru a trece frontiera…

2 ore ago

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 22: Sorin Babii

Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…

2 ore ago

SCM Timișoara, lider și după deplasarea din Ghencea

Rugbiștii de la SCM Timișoara au început returul cu o victorie în deplasare. Ei au…

2 ore ago

Obiectiv ratat: CSM Oradea pierde și cu Steaua București

Handbaliștii de la CSM Oradea au pierdut și meciul al doilea meci al barajul de…

5 ore ago