Categorii: BaschetSport

„Leii din Banat” părăsesc Cupa României în „sferturi”. Eşec la 20 de puncte diferenţă în faţa lui U BT Cluj

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a ratat accederea în semifinalele Cupei României la baschet masculin. Echipa pregătită de Dragan Petricevic a cedat, 56-76, în faţa celor de la „U” BT Cluj-Napoca în primul sfert de finală al turneului Final 8 care se desfăşoară, în acest final de săptămână, la Constanţa. Cealaltă vestică prezentă pe tablou, CSM Oradea, va juca în această seară, de la ora 20:00, în faţa celor de la FC Argeş Piteşti. 

Primul sfert a fost unul echilibrat, cu ardelenii intrând cu un avantaj de doar o posesie la capătul primelor zece minute, 17-15. Sfertul doi a fost mult mai intens, cu campioana la cârma jocului, timişorenii ţinând aproape graţie, în mare, punctelor aduse de Gajic, McClellan şi Lazar, însă la pauza mare tabela indica 42-33 în favoarea celor de la „U”.

Sfertul trei a fost unul mult mai bun pentru bănăţeni, care au egalat situaţia la 49, apoi s-au văzut conduşi, din nou, însă diferenţa la intrarea în ultimele zece minute a fost una mai mică, 58-52, în favoarea clujenilor. Sfertul patru a adus însă un run consistent al alb-negrilor, careu au „evadat”, primele puncte ale violeţilor în ultima secvenţă venind după şapte minute (!), condiţii în care echipa lui Mihai Silvăşan şi-a asigurat calificarea în semifinală, 76-56.

Nikola Gajic a fost cel mai bun marcator al confruntării, cu 20 de puncte. Laszlo Lazar a încheiat cu 10 puncte și 9 recuperări, în vreme ce de la învingători Karel Guzman a fost cel mai bun jucător, cu 12 puncte şi 8 recuperări. În semifinale, Clujul va da piept cu câștigătoarea confruntării dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova, care are loc de la ora 14:30.

Vă reamintim, Timişoara a fost lipsită de aportul lui Ilia Djokovic pentru această confruntare, sârbul – unul dintre cei mai buni jucători ai „leilor” în acest sezon – fiind nevoit să facă epaus forțat pentru a se reface în urma a două accidentări ce și-au pus amprenta asupra unora dintre evoluțiile sale recente. De asemenea, nu făcuse deplasarea la Constanţa nici Antonio Năsturescu, tot din motive medicale.


CSM Oradea va închide „ziua de baschet” de la malul mării, diseară, de la ora 20:00, odată cu meciul cu FC Argeş Piteşti. Premergător partidei sunt programate alte două partide din „sferturi”: CSO Voluntari – SCM U Craiova (ora 14:30) şi CSM Athletic Constanţa – Rapid (ora 17:15).

Semifinalele sunt programate pentru ziua de luni, iar ultimul act se va juca miercuri, de la ora 19:00. Liga Naţională se va relua la începutul lunii viitoare.

Articole asemănătoare

Tânără de 17 ani decedată într-un accident rutier în Timiș

Potrivit polițiștilor, un tânăr de 19 ani conducea autoturismul pe DN 59A, dinspre Timișoara spre…

3 ore ago

Fluctuațiile de personal, problema firmelor care importă forță de muncă non-UE

Președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, susține că mulți muncitori străini…

4 ore ago

Sute de sancțiuni aplicate de ITM Timiș firmelor din construcții și comerț într-o singură lună

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a derulat, luna trecută, aproape 450 de controale care au…

4 ore ago

Atleta Cristina Bălan, în căutarea calificării la Campionatul European

Atleta Cristina Bălan a ocupat locul al patrulea, în proba de 800 de metri, ieri,…

4 ore ago

Unica distilerie autorizată din Timiș se pregătește să lanseze un sortiment rar, răchia de nucă

La nivel național există opt producători autorizați de rachiuri de fructe, care produc sub brand…

5 ore ago

Vremea la început de săptămână

Astăzi, vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă, mai ales în cursul dimineții. Cerul va…

7 ore ago