Categorii: Alte SporturiSport

Lucian Bute, gata de un nou start, la 35 de ani

Lucian Bute, fostul campion mondial de box, la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, va reveni în ring pe 15 august, cu ocazia unei gale care va avea loc la Montreal, în cadrul căreia îl va avea ca adversar pe campionul european en titre, italianul Andrea Di Luisa.

Sunt mulţumit că voi urca din nou în ring, pentru prima oară în 18 luni. Cariera mea a cunoscut câteva momente mai dificile, însă am întors pagina şi sunt pregătit pentru un nou start, a declarat Bute.

Lucian Bute (35 ani) a devenit campion mondial în octombrie 2007, apoi şi-a apărat titlul de nouă ori, dar l-a pierdut în mai 2012, în faţa britanicului Carl Froch.

Sunt într-o stare bună de sănătate şi asta este tot ceea ce contează. Sunt foarte entuziast la antrenamente, a adăugat Bute

Gălăţeanul a urcat ultima oară în ring în ianuarie 2014, tot la Montreal, când a fost învins la puncte, în unanimitate, de canadianul Jean Pascal. Fostul campion nu a ascuns faptul că principalul obiectiv al acestei reveniri îl reprezintă obţinerea, pe termen scurt, a unui nou meci pentru titlul mondial.

Di Luisa este un adversar de calitate, cu viteză şi tehnică, astfel că oamenii vor putea să asiste la un spectacol bun. Sunt convins că mă voi bate din nou pentru o centură, a conchis Bute.

Meciul dintre Lucian Bute şi Andrea Di Luisa, programat pe durata a 10 reprize, se înscrie în seria Premier Boxing Championship, al cărei prim eveniment va avea loc la Montreal.

Statistici

Andrea Di Luisa, în vârstă de 33 ani, deţinătorul titlului de campion european la categoria super-mijlocie şi are în palmares 17 victorii (13 înainte de limită) şi 2 înfrângeri.

Lucian Bute (35 ani) a înregistrat la rândul său 31 de victorii şi 2 înfrângeri pe parcursul carierei. El a devenit campion mondial la categoria super-mijlocie (IBF) pe 19 octombrie 2007, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat apoi de nouă ori titlul mondial, pe care l-a pierdut în mai 2012, în faţa britanicului Carl Froch.

Articole asemănătoare

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

9 minute ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

38 de minute ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

44 de minute ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

o oră ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

6 ore ago

Acces mai sigur spre Cascada Lolaia din Retezat

Accesul turiștilor spre una dintre cele mai mari atracții turistice din județul Hunedoara este mai…

7 ore ago