Categorii: HandbalSport

Minunea de la Herning: România, în semifinalele Campionatului Mondial

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat dramatic în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins echipa gazdă cu scorul de 31-30 după prelungiri. Echipa antrenată de suedezul Tomas Ryde a controlat meciul de la un capăt la altul, fiind condusă de daneze o singură dată, cu 28-27, în debutul prelungirilor (62).

Fiecare jucătoare ce a intrat în teren a avut o contribuţie decisivă în succesiunea momentelor din această partidă. Deasupra tuturor a fost Cristina Neagu (15 goluri); dramatismul întregit a fost în min 60, când la scor egal, Cristina a ratat o aruncare de la 7 metri, care ar fi trimis România încă de atunci în semifinale. Paula Ungureanu a avut şi ea o prestaţie remarcabilă, fiind sprijinită pe defensivă de celelalte coechipiere mai ales Brădeanu, Manea şi Ardean-Elisei. În atac, pe lângă Neagu, s-au remarcat cu execuţii superbe Buceschi şi Nechita, ultima cu golul victoriei la vinclu.

Mondialul de handbal feminin din Danemarca propune două semifinale mai puţin aşteptate, România – Norvegia şi Olanda – Polonia. Norvegia este singura echipă creditată cu şanse la intrarea în careul de aşi la debutul competiţiei, Olanda şi Polonia sunt veritabile surprize, în timp ce România pare a fi altă echipă decât cea care a evoluat în faza grupelor.

Olanda a dispus în sferturi de Franţa, cu scorul de 28-25, la capătul unui meci pe care l-a dominat şi în care ”Les Bleues” au condus doar de 3 ori

Echipa Poloniei, antrenată de danezul Kim Rasmussen (CSM Bucureşti), a produs cea mai mare surpriză a acestei faze, învingând solida echipă a Rusiei cu scorul de 21-20. În ultimele cinci minute de joc s-au marcat doar două goluri, ambele fiind reuşite de poloneze (Kobylinska).

Într-o reeditare a finaleor olimpică respectiv europeană din 2012, Norvegia a învins la limită Muntenegru în sferturi, cu 26-25.

Semifinalele vor fi mâine: Olanda – Polonia (ora 19) şi România – Norvegia (21,45), la Herning. Tot mâine vor fi şi partidele pentru 5-8.

Articole asemănătoare

Absențe importante pentru CSC Ghiroda înaintea meciului cu Dinamo

Mijlocașul Răzvan Trandu este accidentat, căpitanul Cosmin Mancaș are o ruptură și a devenit incert,…

o oră ago

Andrei Dumiter revine în fotbalul din vestul țării

Timișoreanul în vârstă de 25 de ani a semnat cu „Bătrâna Doamnă” un contract valabil…

3 ore ago

Florentina Iușco a ratat calificarea în finală la lungime

Ea a avut o singură încercare valabilă, care a măsurat 6,58 metri. Astfel, hunedoreanca a…

4 ore ago

Cod portocaliu de averse, vijelii şi grindină în vestul țării

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse ce vor acumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni medii…

5 ore ago

Acoperișuri de bloc distruse de vânt şi autovehicule avariate de vijelia din Hunedoara

Potrivit ISU Hunedoara, opt acoperişuri de bloc au fost distruse sau luate pe sus de…

5 ore ago

Festivalul – concurs pentru copii “Viorica Ghercea” la o nouă ediție

Au început înscrierile pentru Festivalul “Viorica Ghercea”. Ediția a VI-a este organizată de Asociația Pro…

8 ore ago