Categorii: Alte SporturiSport

O participantă la Jocurile Olimpice este cea mai bună sportivă a județului Hunedoara, în 2021

Direcția județeană pentru tineret și sport Hunedoara a comunicat  clasamentul anual al celor mai valoroși sportivi pentru anul competițional 2021. Ca de fiecare dată, instituția hunedoreană  a alcătuit două clasamente, câte unul pentru sporturile olimpice și pentru sporturile neolimpice.

Florentina Marincu

La nivelul sporturilor olimpice   pe primil loc se află multiplă campioană națională și balcanică, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atleta Florentina Marincu Iusco, legitimată la LPS Cetate Deva care are cele mai multe puncte, 205, acumulat în acest clasament. Ea este urmată de Beatruce Mikloș- tir cu arcul , legitimată la SCM Deva și de Daniel Florin Gîrleanu, legitimat la secția de box  de la CS Hunedoara.

În clasamentul primilor zece sportivi hunedoreni se mai află Giorgiana Miler- judo, Mario Țîmpu , tir cu arcul, Claudia Florea atletism toți de la SCM Deva, Adelin Pop,atletism-de la CSS Hunedoara, Daria Tudorache Judo-SCM Deva , Sebastian Borbely –lupte libere- CSS Petroșani  și Miruna Mălăuța karate WKF- CSM Petroșani.

 La disciplinele neolimpice, pe primul loc se situează Anamaria Gherghel, urmată de Monica Șagău-ambele reprezentante ale secției de fotbal tenis de la Clubul sportiv Comexim Lupeni,multiple camioane mondiale si europene, urmate de gimnasta Andreea Sotângă -CSS Petroșani , medaliată la campionatele mondiale si europene de gimnastică aerobică.De altfel acest clasament este dominat de reprezentanții  de la fotbal tenis din Lupeni.

În acest an Directia a decis să acorde si patru premii speciale, pentru sportivii de la parakarate WUKF, David Resiga, Sabina Popescu,ambii de la Palatuul Copiilor Deva,  Andra Avram și Antonia Sîrbu , ambele legitimate la Champions Club Karate DO și dublă legitimare la CS Kihon Deva.

Articole asemănătoare

De 1 Iunie, copiii din Arad vor “inspecta” dotările M.A.I.

Copiii vor putea vedea aparatele de termoviziune, cum se face amprentarea în laboratorul mobil de…

2 ore ago

Poliţia Locală Timişoara apelează la cetăţeni să nu le ofere bani cerşetorilor, întrucât în acest fel sunt încurajaţi să rămână în stradă.

Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din Complexul “Băile…

2 ore ago

S-a deschis sezonul estival în stațiunea Geoagiu Băi

Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi. Ștrandurile termale din complexul “Băile…

3 ore ago

Cel mai lung traseu feroviar în miniatură, în expoziția „Călătorie cu trenul la Arad”

De la vagoane, locomotive, șine, gări, felinare, tuneluri și până la orașe, localnici, copaci, cladiri,…

3 ore ago

Anca Todoni învinge un fost număr 23 WTA pentru a urca în semifinale

Jucătoarea timișoreană de tenis Anca Todoni s-a calificat în semifinalele turneului de la Troisdorf, Germania.…

4 ore ago

Spațiu verde transformat în “curte privată” pe Calea Aradului din Timișoara

Primăria Timișoara anunță că a recuperat o parcelă de spațiu verde aferentă tramei stradale de…

6 ore ago