Categorii: SportTenis

Ostapenko sau Barty, prima adversară a Simonei Halep în 2019

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va debuta în acest an calendaristic în optimile de finală ale turneului WTA de la Sydney.

Ea are tur liber în runda inaugurală, însă în turul secund va juca împotriva învingătoarei dintre letona Jelena Ostapenko şi australianca Ashleigh Barty,
Halep a jucat de două ori cu Ostapenko, ambele în 2017, fiind învinsă neaşteptat în finala de la Roland Garros, cu 6-4, 4-6, 3-6, şi câştigând în semifinale la Beijing, cu 6-2, 6-4. Românca s-a impus în ambele confruntări cu Barty, în 2018, 6-4, 6-1 în semifinale la Montreal şi 7-5, 6-4 în optimi la Cincinnati, notează Agerpres.

Halep a jucat ultimul său meci în septembrie, la Beijing, abandonând în primul tur, după un set cedat cu 6-1 în faţa tunisiencei Ons Jabeur. Simona, care a fost nevoită să încheie prematur sezonul 2018 din cauza unei hernii de disc, a înregistrat ultima sa victorie tocmai în august, 6-3, 6-4 cu belarusa Arina Sabalenka, în semifinale la Cincinnati, pierzând apoi următoarele trei partide şi abandonând în a patra.

Ostapenko a debutat cu stângul în 2019, fiind surclasată de Monica Niculescu (6-0, 6-2) în primul tur la Shenzhen, în timp ce Barty a câştigat ambele meciuri de simplu din Cupa Hopman, 6-3, 6-4 cu Garbine Muguruza (Spania) şi 7-5, 6-3 cu Alize Cornet (Franţa).

Articole asemănătoare

AUDIO / Ghiroda domină Bihorul, Motan „egalează”

Partida de pe arena „Emilian Pavel” a fost sub controlul gazdelor, care au condus cu…

5 ore ago

85% stadiul de execuție la centura Timișoara Sud

Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud au ajuns la un stadiu de execuție de…

8 ore ago

Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu

Biroul Teritorial al Avocatului Poporului din Timișoara reia audiențele în teritoriu. Reprezentanții Biroul Teritorial al…

8 ore ago

Aglomerație la vămile Nădlac 1 și Nădlac 2

Șoferii de autoturisme au de așteptat mai bine de o oră pentru a trece frontiera…

9 ore ago

AUDIO / Vestul Olimpic, episodul 22: Sorin Babii

Format în poligonul clubului UTA, el avea să scrie istorie în sportul românesc, prin salba…

9 ore ago

SCM Timișoara, lider și după deplasarea din Ghencea

Rugbiștii de la SCM Timișoara au început returul cu o victorie în deplasare. Ei au…

9 ore ago