Categorii: BaschetSport

„Pălti”, șef la Academia BC Timișoara

Dan Păltinișanu și-a încheiat cariera de jucător și a revenit la Timișoara pentru a prelua postul de director administrativ al Academiei de Baschet, pe care alb-violeții o vor porni în toamna acestui an.

„Fizic, aș mai fi putut juca, chiar am avut oferte, dar nu am mai vrut să stau departe de familie. Academia BC Timișoara a fost argumentul de a mă întoarce acasă, mai ales că managerul Leontin Demaio m-a sunat din timp, când campionatul mai era în desfășurare. Mi-a spus că dacă renunț la activitatea de jucător, s-a gândit la mine pentru postul de director al Academiei, că am poarta deschisă oricând”

Dan Păltinișanu

Pivotul de 2,08 metri a jucat pentru patru echipe din România, dar majoritatea covârșitoare a carierei a petrecut-o la Timișoara, douăsprezece sezoane și jumătate. Acum, el vrea să crească baschetbaliști de talent pentru echipa cu care a câștigat Cupa României în 2010.

 “Juniorii sunt principală problemă în baschetul românesc și în sportul românesc în general. Consider că noi, cei tineri, trebuie să ne implicăm, să schimbăm mentalități, să construim o școală de baschet românească. Mulți dintre noi avem avantajul de a fi lucrat cu antrenori străini, cu baschetbaliști din Europa sau de peste Ocean, crescuți în școli cu renume, așa că am înțeles ce înseamnă baschetul adevărat și putem schimba multe. Eu am o funcție administrativă, dar aș fi dispus să iau o grupă de juniori, pentru că îmi place tare mult să lucrez cu copiii”

Dan Păltinișanu

Academia BC Timișoara va funcționa din septembrie, iar până atunci se vor mai organiza două selecții, la 30 august și 13 septembrie, de fiecare dată de la ora 11,00, la sala Constantin Jude. Academia este dedicată copiilor între 7 și 14 ani; taxa va fi de 100 de lei/lună, iar grupa de 14 ani va fi înscrisă în Campionatul Național al acestei categorii de vârstă.

Articole asemănătoare

România, dublă victorie în Golden League

Naţionala masculină de volei a României a debutat cu dreptul în noul sezon al competiţiei…

51 de minute ago

Iordănescu a convocat preliminar 21 de stranieri pentru meciurile cu Bulgaria şi Liechtenstein

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a trimis 21 de convocări preliminare stranierilor pentru…

3 ore ago

Trenul cu pelerinii din Ungaria, participanți la procesiunea de la Șumuleu Ciuc, a intrat în țară prin Arad

Trenul care îi poartă pe pelerinii din Ungaria la Șumuleu Ciuc a intrat, vineri, în…

4 ore ago

Muzeele din Timișoara rămân închise în semn de protest în Noaptea Muzeelor

Muzeul Național de Artă din Timișoara a anunțat că refuză să organizeze evenimentul Noaptea Muzeelor,…

5 ore ago

Circulație restricționată și parcare închisă, zilele următoare la Timișoara

Parcarea publică de pe strada Ștrandului va fi închisă din 20 mai până în 22…

5 ore ago

Stop joc, după cinci meciuri în maximum de seturi

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni a fost învinsă de japoneza Moyuka Uchijima, cu 6-2,…

5 ore ago