Categorii: BaschetSport

Pesovic rămâne la Danzio. Revine Ljubomir Kolarevic?

Echipa de baschet feminin BCM Danzio Timişoara tatonează piaţa din Serbia pentru aducerea unui nou antrenor şi pentru completarea lotului de jucătoare, în perspectiva sezonului 2014-2015. Unul dintre numele vehiculate pentru a prelua banca tehnică a fomaţiei este Ljubomir Kolarevic, tehnician care a mai condus gruparea timişoreană în sezonul 2011-2012.

Oficialii bănăţeni au reuşit să o păstreze pe cea mai eficientă baschetbalistă din ultimii ani, Biljana Pesovic, dar nu au prelungit contractele celorlalte straniere din sezonul trecut. Timişoreanca Dora Ardelean şi-a exprimat intenţia de a părăsi echipa, însă celelalte jucătoare române vor continua la „panterele roz”.

„Timişorencele au rămas, minus Dora Ardelean care a dorit să plece de la echipă. Straniere vor fi în număr de patru, pe poziţiile 5 şi 1, eventual şi o jucătoare de poziţia 3 pentru a face faţă luptei sub panou. Căpitan rămâne Adina Stoiedin.”, a spus preşedintele Marinko Lazarov, pentru Radio Timişoara.

Pentru banca tehnică, sunt vizaţi doi antrenori tineri din Serbia. Unul dintre numele vehiculate este Ljubomir Kolarevic, tehnician care a mai fost la cârma grupării timişorene în sezonul 2011-2012, când Danzio a terminat pe locul al şaselea în clasament.

Diriguitorii clubului lucrează intens pentru atragerea unor investitori din mediul privat la echipă. Totodată, Marinko Lazarov a precizat că speră la o rectificare bugetară din partea autorităţilor locale şi judeţene.

„Modul de abordare a viitorului acestei echipe este ca în primul an să intrăm în grupa locurilor 1-8, cu un lot întinerit format din jucătoare autohtone şi patru-cinci straniere, tot tinere, alături de portdrapelul formaţiei Biljana Pesovic. Vrem să facem rezultate pentru ca anul viitor, tot în funcţie de buget, să putem întra în elita locurilor 1-6”, a precizat Lazarov.

Coducerea BCM Danzio Timişoara doreşte să finalizeze transferurile până la data de 25 iulie, în timp ce reunirea este programată pentru 20 august. În acest an, va fi organizat, la Timişoara, un turneu amical, în cadrul căruia va fi prezentat lotul pentru sezonul 2014-2015.

Sursă foto: Arhivă personală

Articole asemănătoare

Orchestra simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu”, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Filarmonica „Banatul” Timișoara invită publicul la concertul simfonic susținut de Orchestra simfonică a Liceului de…

o oră ago

Juridic | Permisul de conducere categoria B e valabil şi pentru motociclete, cu anumite condiţii

Avocatul Florentina Folea răspunde unui ascultător din Timișoara care ne-a transmis următoarea întrebare : « Am…

2 ore ago

AUDIO / CSM Oradea, sigură de barajul spre Liga Zimbrilor

Formația antrenată de către Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a revenit spectaculos după ce a…

4 ore ago

Cine joacă mâine la sala ”Constantin Jude”?

Finala Ligii I de fotbal în sală se mută la Timișoara. Astăzi, de la ora…

4 ore ago

Colterm oprește apa caldă pe mai multe străzi din nordul Timișoarei

Colterm anunță că întrerupe, între orele 8.00 și 18.00, furnizarea apei calde la punctele termice…

8 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea va fi caldă și în general instabilă cu cer temporar noros. Pe arii…

9 ore ago