Categorii: SportVolei

Pro Volei Arad rămâne în Divizia A2

Revenirea Aradului pe prima scenă a voleiului românesc se mai amână cel puțin un sezon. UVVG Pro Volei a optat să se înscrie tot în Divizia A2, din cauza dificultăților financiare. Arădenii primiseră oficial invitația de a evolua în elită, iar în prima fază au acceptat-o.

Revenirea în al doilea eșalon era previzibilă, mai ales după ce Primăria Arad a respins finanțarea pentru toate proiectele sportive din prima sesiune, cu excepția echipei de fotbal UTA. Următoarea sesiune de proiecte urma să fie organizată de Centrul Municipal de Cultură Arad abia la toamnă.

„După o consultare cu Consiliul Director al clubului și cu sportivii echipei am decis să înscriem echipa tot în Divizia A2. Consider că la ora actuală este mai importantă investirea banilor în sistemul sanitar și în cel de educație. Ne cerem scuze iubitorilor voleiului arădean, care sperau să poată urmări la Arad formații mai puternice, dar îi asigurăm că în momentul în care situația va fi favorabilă din toate punctele de vedere, Aradul va avea o echipă în prima ligă. În același timp, mulțumim autorităților locale și UVVG Arad pentru sprijinul acordat”, a explicat președintele Radu Sabău pentru aradon.ro.

Oficialul grupării arădene estima că pentru o participare onorabilă în Divizia A1 ar fi fost necesar un buget de 200.000 de euro, care momentan nu poate fi acoperit nici din fonduri edilitare, nici din fonduri private.

Aradul nu a mai fost reprezentat în elita voleiului românesc din sezonul 1972/1973, atunci când Voința, nou-promovată, încheia competiția pe ultima poziție.

Articole asemănătoare

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

4 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

6 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

6 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

6 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

7 ore ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

12 ore ago