Categorii: RugbySport

România a învins Rusia; Gabi Rupanu, printre marcatori!

Naţionala României a învins cu scorul de 34-25, reprezentativa Rusiei, în primul meci din acest an al competiţiei Rugby Europe Championship. Partida s-a desfășurat pe Stadionul Naţional de Rugby ‘Arcul de Triumf’ din Capitală.

Sursa foto: Facebook Rugby Romania

Tricolorii au făcut un meci foarte bun în special în prima repriză, dominându-şi adversarul care, anul trecut, reuşise să obţină victoria, la Soci, cu 18-13, notează Agerpres. Meciul nu a început prea bine pentru ”Stejari’, care s-au văzut conduşi din minutul 5 când oaspeţii au beneficiat de un eseu de penalizare după o infracţiune în joc a apărării noastre chiar în faţa buturilor, la o fază de atac a ruşilor care au culcat balonul în terenul de ţintă. Tot atunci tricolorii au rămas temporar şi cu un om mai puţin, Dragoş Ser, cel care a comis infracţiunea, văzând cartonaşul galben şi părăsind terenul pentru zece minute. Cu toate acestea, românii s-au aruncat în atac şi făcând un joc foarte bun atât în grămezile ordonate, dar şi în jocul ‘la mână’, au reuşit egalarea în minutul 10 după eseul lui Ovidiu Cojocaru, transformat de Tudor Boldor.

Naţionala noastră s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 21, printr-o încercare semnată de acelaşi Cojocaru, transformată de Boldor, acesta din urmă fructificând şi o lovitură de pedeapsă în minutul 32, pentru ca în minutul 36 să se stabilească şi scorul pauzei, 24-7, după ce căpitanul Mihai Macovei a izbutit un eseu, transformat de același Boldor.

În partea a doua a meciului, ruşii au redus din diferenţă prin Gaisin, care în minutul 44 a dus încă 3 puncte în dreptul echipei sale după concretizarea unei lovituri de pedeapsă, tot el marcând din acelaşi procedeu în minutul 48. ”Urşii’ s-au apropiat apoi periculos pe tabela de marcaj după ce în minutul 60, Viktor Arhip a culcat balonul în terenul de ţintă al tricolorilor, Gaisin transformând eseul. ‘Stejarii’ au revenit în joc izbutind, la rândul lor, un nou eseu, prin jucătorul SCM Timișoara, Gabriel Rupanu, transformat de Daniel Plai, în minutul 70. Imediat însă oaspeţii au pus presiune pe defensiva noastră, astfel încât, în minutul 73, Dmitri Parhomenko a reuşit o încercare, însă Gaisin a ratat transformarea, scorul ajungând 31-25.

Cu doar două minute înainte de fluierul de final de meci al arbitrului englez Adam Leal, tricolorii au închis tabela de marcaj prin Daniel Plai care a fructificat o lovitură de pedeapsă, rezultatul fiind 34-25.

Sâmbăta viitoare, tot la Bucureşti, România va primi replica Portugaliei.

Articole asemănătoare

Pleacă golgeterul. Cum va arăta Corvinul 2024/2025? | AUDIO

Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…

30 de minute ago

Memorial automobilistic “Timișoara 1930” și expoziție de mașini de epocă, la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă are loc cea de-a patra ediție a memorialului automobilistic “Timișoara 1930 - Primul Concurs…

54 de minute ago

Victorie facilă pentru Flavius Biea în lupta pentru centură

Pugilistul timișorean Flavius Biea a cucerit centura WBC Continental Latino, aseară, la Craiova. Bănățeanul l-a…

o oră ago

Vremea în Banat și Crișana

Astăzi, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil și, pe arii restrânse, îndeosebi…

3 ore ago

România, dublă victorie în Golden League

Naţionala masculină de volei a României a debutat cu dreptul în noul sezon al competiţiei…

12 ore ago

Iordănescu a convocat preliminar 21 de stranieri pentru meciurile cu Bulgaria şi Liechtenstein

Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a trimis 21 de convocări preliminare stranierilor pentru…

14 ore ago