Categorii: HandbalSport

România ratează la aruncările de departajare calificarea la Campionatul Mondial

Naționala de handbal tineret a României a jucat un nou meci plin de suspans la Campionatului European – Divizia B (Men’s 20 EHF Championship), competiție s-a disputat la Varna. În finala cu Israel, tricolorii au egalat în ultima secundă din aruncare de la 7 metri, 33-33, dar au cedat cu 5-3 la aruncările de departajare.

Astăzi, Cîtu (nr. 7) a înscris de șase goluri din șase încercări, iar Moldovan (nr. 18) a punctat de șase ori din șapte aruncări, dar România a ratat calificarea

România a condus doar în prima repriză, la cel mult două goluri (16-14). După 17-17 la pauză, israelienii s-au desprins la 21-18 și chiar 26-21, dar ai noștri au egalat la 27.

Câteva greșeli în ofensivă au prieljuit o nouă distanțare a adversarilor, 32-27 (minutul 54), moment în care staff-ul tehnic al României a ales din nou folosirea a șapte jucători în atac, iar tactica a dat roade: 33-33, după 60 de minute.

La departajare, România a ratat o singură dată (Katona, la prima aruncare), suficient, însă, pentru înfrângere, 38-36 pentru Israel, care a fructificat toate cele cinci încercări de la 7 metri.

Tricolorii câștigaseră semifinala de ieri, cu Grecia, la aruncări de departajare. Cu această victorie, Israel se califică la Campionatul Mondial de anul viitor și în divizia de elită a Campionatului European.

În meciul de astăzi, extremele SCM Politehnica Timișoara, Cîtu și Moldovan, au înscris câte șase goluri, iar interul violeților, Dumitrescu a punctat de trei ori. Raul Bote (CSM Reșița) a contribuit cu un gol. La departajare, Dumitrescu și Moldovan au trimis mingea în poartă.

Articole asemănătoare

Todoni mai face o „victimă”; Bara se oprește în optimi

Todoni a învins-o, în această după amiază, pe japoneza Mao Hontama cu 6-3, 3-6, 6-3.…

48 de minute ago

Argint și bronz pentru floretistele timișorene

Cele două au fost adversare în semifinale, unde câștig de cauză a avut Rebeca Cândescu,…

2 ore ago

„Belshazzar’s Feast” de William Walton, primă audiție națională, la Filarmonica „Banatul”

Concertul vocal-simfonic din cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”, programat vineri, 17 mai 2024, la Sala…

3 ore ago

CSS Bega e gazdă pentru turneul final U19; eșec la primul meci acasă

La sala ”Mircea Albu”, CSS Bega a cedat cu 3-1 întâlnirea de ieri cu CSU…

8 ore ago

Un filtru conceput de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă poate dezinfecta aerul din spitale

Calitatea aerului din spitale poate fi simţitor îmbunătăţită cu ajutorul unui filtru, conceput de inventatorul…

8 ore ago

Garry Kasparov dialoghează cu timișorenii despre provocările lumii moderne

Nume de legendă în lumea șahului și autor recunoscut, Garry Kasparov, va fi protagonistul unui…

11 ore ago