Categorii: FotbalSport

România – Suedia, meci de totul sau nimic pentru „tricolori”

Naţionala de fotbal a României va întâlni echipa Suediei, deseară (ora 21:45), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa F a preliminariilor, într-un meci capital pentru calificarea la EURO 2020, informează Agerpres.

Tricolorii au doar varianta victoriei, dar nu la orice scor, după ce în tur scandinavii au câştigat cu 2-1. România poate să învingă cu 1-0 sau la mai mult de un gol şi apoi să obţină şi un punct în Spania, luni, pentru a nu mai depinde de alţi factori.

România a primit o nouă şansă la calificare joi seara, când Cehia a învins Kosovo cu 2-1 şi s-a calificat la EURO 2020, astfel că tricolorii se pot califica şi prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor, în primăvară, dacă vor rata calificarea directă din preliminariile continentale.

Selecţionerul echipei României, Cosmin Contra, a arătat că este conştient de valoarea echipei Suediei, sfertfinalistă la Cupa Mondială de anul trecut: „Suedia este o echipă puternică din toate punctele de vedere, care are un bloc de jucători de bază de aproape şase ani de zile, este o echipă foarte sudată în toate compartimentele. Este o echipă tip care se revede în ultimii patru-cinci ani, au jucători cu mare experienţă, care ne pot pune în dificultate, dar ce e mai important este calitatea Suediei, care este o echipă solidă din toate punctele de vedere”.

„Noi trebuie să câştigăm, nu aveam această posibilitatea de a face egal, pentru că am ieşi din cărţile calificării, trebuie neapărat să câştigăm. Vor fi faze de joc în care vom ataca şi altele în care datorită forţei ofensive a Suediei să jucăm şi în apărare, trebuie să jucăm foarte bine şi în apărare. Vom încerca să dăm gol şi goluri, acesta este singurul mesaj pe care îl voi transmite jucătorilor”, a mai spus Contra.

Spania ocupă primul loc în grupă, cu 20 puncte (virtual calificată), urmată de Suedia, 15 puncte, România, 14 puncte, Norvegia, 11 puncte, Feroe, 3 puncte, Malta, 3 puncte.

Luni, în ultimele meciuri din grupă, naţionala României va întâlni reprezentativa Spaniei (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, iar Suedia va juca acasă cu Feroe.

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

5 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

5 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

7 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

7 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

8 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

8 ore ago