Categorii: Alte SporturiSport

”Sânge pentru viață”: gest umanitar al celor de la Autobergamo Deva

Jucătorii echipei devene de fotbal în sală, Autobergamo Deva,  cei din conducrerea tehnică și administrativă, în frunte cu președintele clubului Dorin Popa, au răspuns  pozitiv la solicitarea Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cea care a făcut, marți, un apel către populație să doneze sânge pentru că există o criză majoră de sânge în toate centrele din țară.

Formația deveană  s-a prezentat la centru devean  pentru această actiune umanitatră  iar cadrele medicale s-au declarat  surprinse de această acțiune benefică pentru comunitate.

“O inițiativă foarte bine venită  mai ales în criza noastră de sânge pentru că  din nefericire pe perioada de vară este o scădere dramatică a  numărului de donatori.Le mulțumim acestor  sportivi  pentru gestul lor, ei s-au gândit la semenii lor și au venit să doneze Sperăm ca ei să revină  pentru alte asemenea acțiuni“

dr. Viorica Hălmagi, șeful Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Hunedoara-Deva

Printre primii donatori, Cristian Obadă , căpitanul echipei devene care încă odată, a arătat că vorbește puțin, dar face multe pentru echipă și comunitatea care l-a adoptat. “M-am simțit bine pentru că ajutăm pe cineva și asta-i important. Voi mai veni la astfel de acțiuni dacă mai trebuie, desigur”, a precizat Cristian Obadă, care, ca și ceilalți componenți ai lotului de la Autobergamo Deva și staff-ul tehnic și administrativ al clubului de futsal din municipiul de reședință al județului Hunedoara au promis că vor mai reveni la astfel de acțiuni, fidelizarea donatorilor fiind o altă prioritate a celor de la Centrul de Transfuzii sanguine.

”Întotdeauna una am socotit că clubul nostru a fost construit ca să facă bine comunității. Adică Deva să aibă performanțe și să fie mândră că are o echipă de top. Totodată, clubul nostru are datoria de a ajuta comunitatea. Am răspuns apelul domnului doctor Demeter, care a fost, tot timpul, din punct de vedre profesional, alături de echipă și ne-a ajutat cu rezolvarea problemelor medicale pe care le-au avut băieții, și, la apelul dânsului și pentru comunitatea locală, în primul rând, am decis să facem treaba aceasta. Consider că acest lucru ar trebui să-l facă toți sportivii. În mod normal, un sportiv este un om sănătos. De aici așteaptă și ceilalți, mai ales de la cei care sunt sprijiniți și din bani publiciu, așa cum suntem și noi. E normal ca să întoarcem către comunitate aceste gratuități”

Dorin Dopa, președintele și finanțatorul celor de la Autobergamo Deva

Cei de la Centrul Județean de Tansfuzie Sanguină Hunedoara – Deva au făcut și fac în continuare mai multe campanii de sensibilizare a opiniei publice, cu adresabilitate directă către potențialii donatori.

Articole asemănătoare

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

4 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

6 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

7 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

7 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

8 ore ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

12 ore ago