Categorii: HandbalSport

SCM Politehnica, duel cu o echipă de liga a doua, în „optimile” Cupei

Deținătoarea Cupei României la handbal masculin, SCM Politehnica Timișoara va întâlni o echipă din liga a 2-a și în optimile de finală ale acestei ediții. Violeții vor juca pe terenul celor de la CSU Pitești, ocupanta locului al treilea în seria zonală B. Întâlnirea va fi în manșă unică, în 8 decembrie.

Antrenorul timișorenilor, Pero Milošević, a comentat rezultatul tragerii la sorți din Cupă, dar a adăugat alte câteva idei înaintea jocului din Liga Zimbrilor, de mâine, ora 18:25, la sala ”Constantin Jude”.

„Da, am avut noroc ca alte câteva echipe și spre deosebire de alte prim-divizionare, care trebuie să joace între ele. Singurul lucru mai puțin convenabil este că trebuie să facem o deplasare între două meciuri de campionat într-o singură săptămână (n. n. meciul va fi între ultima etapă din tur, acasă cu CSM Bacău, și prima rundă din retur, cu Steaua București). Deocamdată, ne concentrăm pe meciul din Liga Națională, de mâine, contra celor de la Dunărea Călărași, o echipă puternică și incomodă”, a spus tehnicianul muntenegrean.

Alb-violeții vor aborda următoarea perioadă competițională fără inter-ul Marius Sadoveac, care a suferit o ruptură a mușchiului aductor, accidentare care îl va ține departe de teren două sau trei săptămâni. „Va fi nevoie să ne concentrăm și să facem aceleași prestații bune ca în jocurile de acasă cu Olympiakos (din Cupa EHF) și cu CSM Focșani (din campionat) când am fost privați, de asemenea, de contribuția lui Sadoveac. Pentru meciul cu Călărași, trebuie să fim capabili să evoluăm la un nivel ridicat pe tot parcursul minutelor; avem nevoie de apărare bună, de contraatac eficient și de o repliere rapidă”, a mai adăugat muntenegreanul de pe banca tehnică a lui SCM Poli.

Conform tragerii la sorți, celelalte meciuri din optimile de finală ale Cupei sunt:

Dinamo București – Dunărea Călărași, CSM Focșani – Potaissa Turda, Minaur Baia Mare – CSM Bacău, CSM Făgăraș – Dobrogea Sud, HC Buzău – CSM Sighișoara, CSM Alexandria – Brâncuși Tg Jiu și Univ Cluj – Magnum Botoșani.

Articole asemănătoare

Începe programul “Litoralul pentru toți”

Turiştii se pot caza în hotelurile de 2, 3 şi 4 stele din staţiunile de…

3 ore ago

Lectură în avanpremieră cu Gabriel Liiceanu la aniversarea UVT

Joi, de la ora 18.00, filosoful Gabriel Liiceanu va susține o conferință publică, al cărei…

3 ore ago

Accident în Parcul Industrial și Tehnologic din Timișoara

Potrivit Poliției Timiș, un bărbat de 51 de ani conducea un autoturism în incinta Parcului…

4 ore ago

Protest la Timișoara. Angajații mai multor primării au pichetat Prefectura

Reprezentanții Sindicatului Columna-SCOR spun că actualele lefuri nu reflectă efortul pe care salariații îl depun…

4 ore ago

Trafic închis pe strada Căpitan Ignat din Arad

Comisia de Sistematizare a Circulației a aprobat închiderea circulației pe strada Căpitan Ignat, din 21…

4 ore ago

Muzeul de Artă din Timișoara lansează “Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”

Muzeul Naţional de Artă Timişoara deschide “Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”, un proiect iniţiat în anul TM2023.…

4 ore ago