Categorii: BaschetSport

SCM Timișoara a mai transferat un internațional: Bogdan Popa a semnat cu „leii”!

Formația de baschet masculin SCM Timișoara continuă să-și completeze lotul pentru noul sezon. Alb-violeții au ajuns la un acord cu Bogdan Popa, un pivot în vârstă de 22 de ani, component al naționalei de seniori a României.

 

De altfel, Popa se află acum în cantonamentul primei reprezentative, la fel ca Mirel Dragoste, transferat săptămâna trecută de bănățeni.

Născut la 4 iunie 1997 la Ploiești, Bogdan Popa a făcut junioratul la CSS Ploiești, iar apoi a evoluat la CSU, tot în orașul natal. A urmat transferul la Steaua București, club cu care a luat bronzul Ligii Naționale în 2016 și argintul în 2017 și 2018. Sezonul trecut, pivotul de 212 cm a jucat pentru SCM U Craiova, echipa care s-a calificat în cupele europene, în premieră pentru istoria clubului. Oltenii au depășit în sferturile de finală chiar echipa noastră, după o dispută extrem de echilibrată, încheiată cu 3-2 la partide. Bogdan Popa a avut 2.4 puncte și 1.7 recuperări, în 15 partide jucat în sezonul 2018/2019 al Ligii Naționale.

„Mă bucur că în acest sezon voi avea șansa să joc într-un asemenea colectiv puternic, la Timișoara. Sunt convins ca prin determinare, muncă asiduă si, bineînțeles, prin susținerea fanilor vom atinge impreuna toate obiectivele propuse pentru acest sezon competițional”, a declarat Bogdan Popa, pentru site-ul oficial al grupării timișorene.

Bogdan Popa e al zecelea nume confirmat din lotul cu care SCM Timișoara va aborda sezonul 2019/2020. Au mai sosit în această vară Amaury Gorgemans, Mirel Dragoste, Anders Abu Teir, Tony Franklin și Adam Mirkovic. Din lotul de anul trecut, și-au prelungit înțelegerile Milos Komatina, Sherwood Brown, Alexandru Coconea și Nikola Pesakovic.

Din această vară, la cârma echipei de baschet a Timișoarei a revenit Dragan Petricevic, de numele căruia se leagă cele două Cupe ale României cucerite de alb-violeți în 2010 și 2015.

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

4 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

5 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

6 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

7 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

7 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

7 ore ago