Categorii: BaschetSport

SCM Timișoara, cădere bruscă în sfertul 3 la Pitești

Formația de baschet masculin SCM Timișoara a înregistrat înfrângeri pe linie în turul din Top 10. Cea de-a cincea consecutivă a fost suferită astăzi, în noua sală din Pitești, scor 72-56, în fața gazdelor de la FC Argeș.

În prima jumătate a meciului, alb-violeții de pe Bega au avut o prestație bună. La capătul primului sfert, conduceau cu 20-15, iar apoi în sfertul al doilea au avut și 10 puncte avans, 32-24. Din acest moment, a început o cădere bruscă a elevilor lui Dragan Petricevic, care au încasat 9 puncte consecutive fără să marcheze vreunul și s-au văzut conduși la pauza mare cu 33-32. Degringolada din jocul timișorenilor s-a accentuat în sfertul 3, unul în care n-au pus pe tabelă decât 7 puncte, în vreme ce piteștenii au reușit 30. La intrarea în ultimul sfert, diferența de pe tabelă era deja aproape imposibil de surmontat, 63-39 pentru argeșeni. Totuși, Timișoara a recuperat din handicap în ultimele 10 minute, în care au înregistrat un parțial de 17-9, oprind tabela la o diferență de 16 puncte în favoarea gazdelor, 72-56.

Unul dintre punctele slabe ale bănățenilor în jocul de astăzi a fost reprezentat de aruncările de la distanță. Doar 3 „trițe” au reușit timișorenii, dintr-un total de 25 de aruncări. Nici piteștenii nu au stat mult mai bine la acest capitol: 4 coșuri de 3 puncte, însă din 17 încercări.

Principalii marcatori ai Timișoarei au fost astăzi Ilija Djokovic și Igor Kesar, ambii cu câte 13 puncte, ei fiind și singurii jucători ai echipei în „double digits”. De la gazde, coșgheter a fost Nikola Jevtovic, cu 17 puncte.

Meciul de azi a contat pentru etapa a 23-a, a cărei meciuri sunt programate în mare parte la final de săptămână. Și în runda a 24-a bănățenii vor juca tot în devans, acasă, cu CSU Sibiu. Meciul e programat luni, la ora 19.00, la sala „Constantin Jude”. După meci, va începe montarea suprafeței speciale de joc pentru meciul de volei dintre CSM Lugoj și Chieri 76, din returul finalei Cupei Challenge la volei feminin.

Articole asemănătoare

Food Intel Forum, duminică, la “Diminețile satului”

Food Intel Forum AQUA Carpatica s-a desfășurat în două locații de excepție, respectiv Universitatea de…

10 ore ago

CSM Deva ratează promovarea directă în Liga Florilor

Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă…

10 ore ago

SCM Timișoara câștigă în Maramureș și urcă în fruntea clasamentului

Partida a început cu o greșeală defensivă a echipei timișorene, care a dus la eseul…

11 ore ago

AUDIO | CSM Oradea versus U BT Cluj, pentru a treia oară în finala campionatului

Sezonul 2022/23 s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca, după 4-2 la general în finala cu CSM Oradea.Prima finală între aceste…

13 ore ago

Cu o echipă de juniori în teren, Corvinul încheie sezonul cu un eşec la Mioveni

Asta deşi gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin experimentatul Blănaru.…

13 ore ago

AUDIO | Cu emoţii pe final, dar Dumbrăviţa rămâne în Liga a doua!

Unicul gol al timişenilor a venit de la un jucător al... oaspeţilor! În minutul zece,…

14 ore ago