Categorii: RugbySport

SCM Timișoara ratează finala Superligii, după un final controversat de meci cu Steaua

SCM Timișoara a pierdut, dramatic, șansa de a evolua într-o nouă finală a Superligii. Bănățenii au condus Steaua, în Ghencea, până în ultimele zece minute, dar au cedat pe final, după o dublă inferioritate dictată de arbitri. 

Vlaicu a deschis „contul” în Capitală, după două lovituri de pedeapsă, însă gazdele au revenit în joc după un eseu al lui Vueti, rămas ne-transformat. Timișorenii au intrata cu un avantaj mai consistent la vestiare, în urma unui eseu de penalizare, 5-13, iar la reluare, steliștii au redus, din nou, diferența, după o lovitură de pedeapsă transformată de Ratu Taniela. A venit apoi un eseu al lui Manumua, transformat de Vlaicu, iar bănățenii păreau că vor avea calea liberă spre ultimul act.

Finalul a fost însă unul în care arbitrajul a venit în prim-plan, Manumua a văzut un galben, Steaua a culcat mingea în terenul de țintă prin Strătilă – cu transformare Taniela – și s-a ajuns la 15-18. A urmat o nouă fază controversată, în urma căreia Tique a văzut un alt cartonaș galben, iar roș-albaștrii au profitat de nervii și lipsa de concentrare a timișorenilor și au întors soarta calificării în favoarea lor după un eseu al lui Neagu, transformat de Taniela, 22-18.

„E dureros. Este dureros pentru că băieții au simțit că au dat totul și nu trebuia să piardă acest meci. Le-am spus și lor la cald, pe teren, că este una dintre acele zile când îți dai seama că viața nu e dreaptă. Toată lumea în jurul meu vorbește despre arbitraj: îmi vin în minte multe lucruri, și ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în finala Cupei, când la fel am avut de suferit, iar acum din nou. Nu o să comentez eu, dar sunt multe lucruri care pot fi îmbunătățite. O să-i las pe cei care sunt în măsură să judece ce s-a întâmplat la acest meci, dar nu e primul joc cu astfel de probleme” – Valentin Calafeteanu, antrenorul celor de la SCM Timișoara.

Steaua va juca în finală împotriva Științei Baia Mare, în vreme ce SCM Timișoara va juca pentru medaliile de bronz în compania lui Dinamo, depășită, tot astăzi, de maramureșeni, 32-15.

Articole asemănătoare

Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, la o nouă ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Narciselor are loc, sâmbătă şi duminică, în comuna Sălaşu de…

2 ore ago

Noaptea muzeelor: Video-mapping la Castelul Corvinilor și protest în mai multe muzee din județul Hunedoara

Noaptea Muzeelor se va desfășura, în această seară, în muzeele din județul Hunedoara, însă în…

2 ore ago

SCM Timișoara încheie turul pe primul loc / AUDIO

SCM Timișoara a jucat pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de…

4 ore ago

Războiul continuă: „ Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați”, învinși în instanță

Suporterii arădeni au obținut anularea în instanță a unei decizii luate de conducerea clubului în…

9 ore ago

Pleacă golgeterul. Cum va arăta Corvinul 2024/2025? | AUDIO

Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…

10 ore ago

Memorial automobilistic “Timișoara 1930” și expoziție de mașini de epocă, la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă are loc cea de-a patra ediție a memorialului automobilistic “Timișoara 1930 - Primul Concurs…

10 ore ago