Categorii: BaschetSport

Școala de baschet MP Sport Timișoara sărbătorește 15 ani de existență | AUDIO

Una dintre primele școli de baschet din Timișoara, MP Sport, aniversează anul acesta un deceniu și jumătate de existență. Școala a fost creată de Miron Paul (de unde și denumirea clubului), fost jucător la CSS Bega, dar și la Elba, echipa de seniori a orașului.

Adina Stoiedin și grupa sa de copii

Apoi, de-a lungul timpului, tot mai mulți antrenori s-au alăturat proiectului, numărul lor ajungând acum la 12. Fondatorul școlii, Paul Miron, spune că a pornit la drum cu „gândul de a oferi cât mai multor copii posibilitatea de a juca baschet”:

Sergiu Pașca, actualul manager al secției de baschet de la SCM Timișoara, s-a alăturat foarte devreme proiectului și a vorbit și despre perioada de început:

„Am dezvoltat clubul în asa fel încât să oferim cele mai buna condiții micilor baschetbaliști.  Avem 12 antrenori care se ocupă de educația lor. Grupele de copii sunt de maximum 15 copii, de unde rezultă o mai buna calitate a antrenamentului, numărul de repetări creste, deci copiii reușesc sa deprindă mai ușor bazele baschetului.”

Sergiu Pașca – pentru declarația extinsă, acționați butonul „Play” al fișierului AUDIO de mai jos

Foști jucători de calibru s-au alăturat proiectului pe parcurs: Petru Czmor, Radenko Toroman (sârbul vicecampion național cu West Petrom Arad și stabilit la Timișoara) și, cel mai recent, Adina Stoiedin, fostul pivot al echipei naționale a României, baschetbalistă care a evoluat în țări cu campionate puternice, precum Italia, Cehia și Belgia.

„Au trecut 15 ani de când au fost puse bazele structurii sportive ale cărei culori principale pe echipament sunt portocaliu și negru. În toată această perioadă, mai mulți juniori descoperiți și șlefuiți de antrenorii de la MP Sport au făcut pasul în ligile de seniori.

Clubul ce își desfășoară în principal activitatea în complexul sportiv Banu Sport se mândrește cu o serie impresionantă de jucători care de-a lungul timpului au atras privirile multor tehnicieni din elită și din eșalonul secund al baschetului românesc.

Și, așa cum este normal, SCM Timișoara are prioritate pentru „vârfurile” de la MP Sport. Cei mai cunoscuți „tigri” care și-au început activitatea la clubul nostru sunt Robert Schipor, Roland Stanciu și Șerban Horga. Ei joacă în Liga Națională la SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara.”

Comunicat MP Sport Timișoara

Articole asemănătoare

CSM Oradea a provocat prima înfrângere Clujului și a relansat finala de baschet

CSM Oradea a fructificat avantajul terenului propriu în partida a treia din finala Ligii Naționale.…

18 minute ago

Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus, la o nouă ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Narciselor are loc, sâmbătă şi duminică, în comuna Sălaşu de…

7 ore ago

Noaptea muzeelor: Video-mapping la Castelul Corvinilor și protest în mai multe muzee din județul Hunedoara

Noaptea Muzeelor se va desfășura, în această seară, în muzeele din județul Hunedoara, însă în…

7 ore ago

SCM Timișoara încheie turul pe primul loc / AUDIO

SCM Timișoara a jucat pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de…

8 ore ago

Războiul continuă: „ Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați”, învinși în instanță

Suporterii arădeni au obținut anularea în instanță a unei decizii luate de conducerea clubului în…

13 ore ago

Pleacă golgeterul. Cum va arăta Corvinul 2024/2025? | AUDIO

Corvinul Hunedoara a reușit în acest sezon să facă minuni cu un lot de autohtoni.…

14 ore ago