Categorii: FotbalSport

Seara cupelor: prelungiri în Anglia și Italia, penalty-uri în Germania

Manchester United a câştigat aseară cu 2-1 finala Cupei Angliei la fotbal, împotriva echipei Crystal Palace, după un meci decis în a doua repriză de prelungiri. Golul victoriei a fost marcat de Jesse Lingard, în minutul 110, într-un moment în care echipa lui Van Gaal juca în inferioritate, după eliminarea lui Chris Smalling, în minutul 105. Este primul trofeu intern cucerit de Manchester United după trei ani şi abia al doilea câştigat după retragerea lui Sir Alex Ferguson, scrie Mediafax. „Diavolii” mai cuceriseră Supercupa Angliei în 2013, cu David Moyes pe bancă. United îşi trece astfel a 12-a Cupă a Angliei în palmares şi prima după o aşteptare de 12 ani.

Bayern Munchen a cucerit Cupa Germaniei, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare, în finala disputată pe stadionul din Berlin, acesta fiind ultimul trofeu pentru antrenorul Pep Guardiola la conducerea campioanei Germaniei. Au marcat: Vidal, Lewandovski, Muller, Costa / Kagawa, Aubameyang, Reus.

Partida dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund s-a terminat la egalitate după 90 de minute, scor 0-0 şi câştigătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Sokratis şi Bender au ratat pentru Borussia Dortmund, în timp ce Bayern a ratat prin Kimmich, iar formaţia lui Pep Guardiola s-a impus cu scorul de 4-3.

Juventus Torino, campioana ultimului sezon din campionatul Italiei, a câştigat cu 1-0, după prelungiri (gol Morata 110′), meciul jucat cu AC Milan în finala Cupei Italiei şi a realizat eventul în acest sezon.

Echipa antrenată de Masimiliano Allegri a reuşit să cucerească eventul pentru al doilea an consecutiv. După acest rezultat, AC Milan nu a reuşit calificarea în niciuna dintre competiţiile europene ale sezonului viitor. Este al doilea an consecutiv când echipa patronată de Silvio Berlusconi nu se califică în Europa.

Paris Saint Germain s-a impus și în Cupa Franţei – 4-2 în finala cu  Olympique Marseille – și a cucerit al treilea trofeul din acest sezon, după campionatul şi Cupa Ligii. Au marcat: Matuidi 2′, Ibrahimovic 47′ (pen.), 82′, Cavani 57′ / Thauvin 12′, Batshuayi 87′.

Foto: Facebook FC Bayern München

Articole asemănătoare

Doi muncitori care lucrau la reparaţiile Gării de Nord Timişoara, acroşaţi de tren

Doi muncitori care se aflau pe o scară cu nacelă, în timp ce efectuau lucrări…

2 ore ago

CSM Reșița își pierde golgheterul

Marian Drăghiceanu părăsește Valea Domanului. În urmă cu o săptămână, clubul anunța, pe pagina de…

3 ore ago

SCM Timișoara, din nou învinsă de Dinamo

S-a încheiat 28-22 în favoarea bucureștenilor, deși bănățenii au fost spre final foarte aproape de…

4 ore ago

CSC Dumbrăvița readuce un jucător de bază din sezoanele trecute

Mijlocașul Luca Bodri revine în tricoul alb-verde după un an. În precedentul sezon, a evoluat…

7 ore ago

Contracte prelungite la SCM Timișoara

Staff-ul administrativ al SCM Timișoara pentru sezonul 2024/2025 a fost definitivat. Sergiu Pașca va continua…

10 ore ago

Fanii Corvinului pot achiziționa, de azi, bilete la Supercupa României

Campioana României, FCSB, și câștigătoarea Cupei României, Corvinul Hunedoara, vor lupta pentru trofeu joi, 4…

10 ore ago