Categorii: SportTenis

Simona Halep, învinsă de Karolina Pliskova, în „decisivul” pentru semifinalele Turneului Campioanelor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Shenzhen (China), după ce a fost învinsă, azi, de Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-0, 2-6, 6-4, în ultimul meci din Grupa Violet.

Halep (28 ani) s-a înclinat după o oră şi 43 de minute în faţa cehoaicei (27 ani, 2 WTA), la capătul unui meci cu o desfăşurare ciudată, notează Agerpres.

Halep a fost ieşită complet din joc în primul set al confruntării, dominat de Pliskova, care şi l-a adjudecat cu 6-0, în doar 20 de minute, românca adunând doar 10 puncte.

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, a început mult mai bine actul secund şi a condus cu 2-0, dar a urmat un mic recul şi Pliskova a egalat. Halep a luptat în continuare şi a reuşit să tranşeze setul în favoarea sa, cu 6-2, după ce şi-a ridicat mult nivelul de joc.

Halep a început excelent şi setul decisiv, în care a condus cu 2-0 şi a avut 30-0 pe serviciul adversarei. Pliskova a început şi ea să joace din nou foarte bine, Halep a greşit din nou multe lovituri şi scorul a devenit în scurt timp 5-2 pentru cehoaică. Halep nu a cedat, a recuperat două ghemuri şi servit pentru 5-5, dar de la 30-0 a pierdut patru puncte la rând, setul şi meciul.

Halep a avut un as şi 6 duble greşeli în acest meci, Pliskova a reuşit 2 aşi şi a comis 5 duble greşeli, raportul la mingile direct câştigătoare (winners) a fost net favorabile Karolinei, cu 28-15, în timp ce la erori neforţate situaţia a fost echilibrată, 31 Pliskova, 30 Halep.

Simona Halep a trecut o singură dată de grupe la Turneul Campioanelor, în cinci participări, la prima ei calificare, în 2014, când a jucat finala.

În semifinale, australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial şi câştigătoarea Grupei Roşii, o va întâlni pe Pliskova, clasată pe locul secund în Grupa Violet, iar ucraineanca Elina Svitolina, campioana en titre şi câştigătoarea Grupei Violet, o va înfrunta pe elveţianca Belinda Bencic, care a terminat pe locul secund Grupa Roşie.

Articole asemănătoare

Vremea în vestul țării

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, iar local, în cursul zilei, vor fi averse, descărcări…

2 ore ago

Absențe importante pentru CSC Ghiroda înaintea meciului cu Dinamo

Mijlocașul Răzvan Trandu este accidentat, căpitanul Cosmin Mancaș are o ruptură și a devenit incert,…

15 ore ago

Andrei Dumiter revine în fotbalul din vestul țării

Timișoreanul în vârstă de 25 de ani a semnat cu „Bătrâna Doamnă” un contract valabil…

17 ore ago

Florentina Iușco a ratat calificarea în finală la lungime

Ea a avut o singură încercare valabilă, care a măsurat 6,58 metri. Astfel, hunedoreanca a…

18 ore ago

Cod portocaliu de averse, vijelii şi grindină în vestul țării

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse ce vor acumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni medii…

19 ore ago

Acoperișuri de bloc distruse de vânt şi autovehicule avariate de vijelia din Hunedoara

Potrivit ISU Hunedoara, opt acoperişuri de bloc au fost distruse sau luate pe sus de…

19 ore ago