Categorii: SportTenis

Simona Halep, nu fără emoții în turul doi la Roland Garros

Experiența net superioară a ajutat-o pe Simona Halep să iasă din încurcătură într-un meci în care jocul ei a suferit la multe capitole. Cu emoții, Halep a făcut pasul în turul al doilea de la Roland Garros, după 6-4, 1-6, 6-1 cu Nastasja Schunk (165 WTA – lucky loser).

Sub privirile unei loje pline de celebrităţi, între care s-au numărat Nadia Comăneci şi Vrigina Ruzici, dar şi familia ei, Simona Halep a fost zdruncinată destul de rău la primul meci jucat la Roland Garros de o jucătoare de 18 ani, care a ajuns pe tabloul principal, deşi a pierdut în ultimul tur al calificărilor.

Setul I a început cu un îngrijorător 3-0 pentru Schunk, după un break în ghemul al doilea, apoi Simona s-a apropiat la 2-3, dar germana a câştigat iar pe serviciul jucătoarei române. De la 2-4, Nastasja a comis numeroase greşeli neprovocate şi Halep a luat la rând patru ghemuri şi a închis setul, cu 6-4, după o oră şi 16 minute.

Scorul de 3-0 pentru Schunk s-a înregistrat şi la începutul setului al doilea. De data aceasta, germana a continuat să joace încântător, Halep a greşit mult şi nu a mai existat nicio revenire. A fost 5-0, apoi 6-1, după o oră şi 16 minute de joc.

Jucătoarea germană a scăpat meciul din mână definitiv în ghemul secund din decisiv, când Halep a reuşit cu greu să obţină break-ul. Din acel moment, pe teren a fost numai Simona care a mai cedat doar un ghem şi a pus capăt meciului, cu 6-1, după o oră şi 48 de minute.

Simona Halep va evolua în faza următoare cu chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 WTA. Halep a învins-o pe Zheng, la începutul anului, cu 6-3, 6-2, în semfinale la Melbourne Summer Set 1.


​​Mihaela Buzărnescu a ajuns cu noroc pe tabloul principal de la Roland Garros, dar aventura ei a fost una scurtă. Sportiva noastră a fost eliminată în primul tur al Grand Slamului de la Paris de Madison Brengle. Aflată pe locul 57 în clasamentul WTA, americanca nu a avut emoții în fața Mihaelei (lucky loser, 120 WTA) și s-a impus după o oră și 14 minute de joc, scor 6-1, 6-2.

Articole asemănătoare

Festivalul Muzicii de Cameră într-un„Weekend muzical de vis”

Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru organizează, pe parcursul lunii…

37 de minute ago

SCM Timișoara se întoarce în Ronaț din postura de lider | AUDIO

SCM Timișoara joacă pe teren propriu etapa a V-a, ultima din turul Ligii de Rugby.…

4 ore ago

Sute de timișoreni l-au primit cu aplauze pe Garry Kasparov

Sute de timișoreni au participat la întâlnirea cu Garry Kasparov, maestru al șahului, considerat un…

4 ore ago

Festivalul PreHistoria, o incursiune în neoliticul Sanctuarului de la Parţa

Festivalul de arheologie experimentală PreHistoria va avea loc în zilele de 25 și 26 mai…

8 ore ago

Vremea în Banat și Crișana

Meteorologii anunță că arii relativ extinse în Crișana, local în Banat, vor fi averse și…

9 ore ago

„Nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor care o susțin. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani…

17 ore ago