Categorii: SportTenis

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros

Românca Simona Halep, a patra jucătoare de tenis a lumii, s-a calificat pentru prima dată într-o semifinală la un turneu de Mare Şlem, miercuri, la Roland Garros, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-2, pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, cap de serie nr. 27, într-o oră şi 18 minute de joc.
În urma acestui succes, Simona Halep, în vârstă de 22 ani, fostă campioană de junioare la turneul parizian în 2008, şi-a asigurat un cec în valoare de 412.500 euro şi 780 puncte WTA.
După două ore de amânare din cauza ploii, aflată în faţa unei noi premiere din cariera sa, Simona Halep avea în faţă o adversară cu 6 ani de experienţă la înalt nivel mai mare, dar şi câştigătoare a turneului de la Roland Garros, Svetlana Kuzneţova impunându-se pe terenurile de la Port d’Auteuil în 2009. Meciul, însă, a dovedit că jucătoarea mai matură a fost chiar românca, deloc afectată de inerenta tensiune a acestei situaţii: a servit foarte bine, îngrijit, şi-a făcut cu brio jocul elaborat, cu schimbare de direcţie şi de efecte imprimate mingii.
Primul set, câştigat de Simona Halep în numai 33 de minute, a început cum nu se poate mai bine pentru jucătoarea româncă, un break, pe care părea să-l fi consolidat cu primul său serviciu, urcând la 2-0. Kuzneţova, însă, a mizat pe forţa ei fizică evident superioară (1,74 m, 73 kg), lovind cu toată puterea, pentru a egala la 2. Înaintea celui de-al doilea set, jucătoarea din Rusia, fostă câştigătoare a turneului de la Paris, în 2009, a solicitat pauză medicală, revenind de la vestiare cu un bandaj la coapsa stângă, afecţiunea fiind cauzată, probabil, şi de numeroasele lovituri contre-pied. Ceea ce nu a împiedicat-o pe rusoaică să se opună cu toate puterile (setul 2 a durat 46 minute). În urma victoriei de miercuri, Simona Halep (22 ani, 4 WTA) a preluat conducerea (3-2) în meciurile directe cu Kuzneţova (28 ani, 28 WTA).

Sursa Foto: cugetliber.ro

Articole asemănătoare

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

8 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

10 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

10 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

10 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

11 ore ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

15 ore ago