Categorii: FotbalSport

Speranțe pentru puncte mai multe; etapa din liga a doua e la Radio Timișoara!

Formațiile vestice din liga secundă de fotbal își propun să obțină mai multe puncte decât în precedenta etapă, când mai ales UTA și formațiile timișorene au dezamăgit.

De la ora 11, patru grupări din zonă vor evolua pe stadioanele eșalonului secund cu secvențe în direct la postul nostru, în emisiunea Arena Radio. Ripensia primește vizita celor de la CS Mioveni pe arena din Ciarda Roșie, unde au amintiri mai frumoase decât cele de pe ”Dan Păltinișanu” din această toamnă. Roș-galbenii au trei jucători indisponibili pentru acest duel: mijlocașul Adrian Ungureanu accidentat, portarul Ștefan Dobre suspendat și fundașul Darius Țieranu convocat la lotul național U-19 al României. ”În situația în care suntem nu mai avem meciuri ușoare. Trebuie să avem atitudinea potrivită în fața unei echipe mature care poate câștiga pe orice teren” spune antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici.

ASU Politehnica s-a deplasat în Ilfov, pentru partida cu CS Balotești, în care nu se poate baza pe Murariu, Scutaru și Velici, accidentați, pe Ignea suspendat și pe Jurj convocat la lotul național sub 19 ani al României. ”Va fi dificil în primul rând din cauza condițiilor de joc, care nu sunt foarte bune din informațiile pe care le avem. Adversarii noștri au surprins cu victoriile în fața celor de la Pandurii și UTA, când formațiile amintite traversau perioade bune de joc” a spus antrenorul Cosmin Petruescu înaintea plecării.

Tot la matineu au meciuri în deplasare Luceafărul Oradea și Energeticianul Petroșani; bihorenii joacă la Farul la Constanța, iar trupa din Valea Jiului merge la vecinii Pandurii Târgu Jiu.

În ordine cronologică, ACS Poli joacă la Timișoara, de la ora 13, pe terenul Electrica în compania fruntașei Petrolul Ploiești, cu aspecte în emisiunea Exclusiv FM. Revin mulți dintre cei ce au fost indisponibili, cu excepția lui Santiago și Ivanov. ”Nu a fost ușor de lucrat după eșecul 0-5 din etapa precedentă, dar se mai pot face puncte” este de părere antrenorul Călin Cojocaru, care are informații despre revenirea în tabăra adversă a experimentaților Marinescu și Cazan.

UTA închide runda a 17-a duminică, tot de la ora 13, cu FC Argeș, într-o confruntare ce e reflectată, de asemenea, pe frecvențele Radio Timișoara. ”Mergem pe linia celor mai recente etape, folosim mulți tineri; cred că 8 sau 9 juniori vor fi titușari în echipa de start” a spus directorul tehnic al arădenilor Ionuț Popa.

Se mai joacă în B-ul fotbalistic la acest final de săptămână: Dacia Unirea Brăila – Daco-Getica Bucureşti, Academica Clinceni – Aerostar Bacău, Metaloglobus Bucureşti – Chindia Târgovişte (toate mâine, de la ora 11) și Sportul Snagov – Universitatea Cluj (duminică, de la ora 11).

Articole asemănătoare

UTA a anunțat prima sosire. Este un fotbalist belgian

UTA l-a transferat pe mijlocașul central Benjamin van Durmen. În vârstă de 27 de ani,…

9 ore ago

„Pare un vis, dar este realitate”

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după…

9 ore ago

Povestea globe-trotterului timișorean care a străbătut pe bicicletă aproape jumătate din țările lumii

În tinerețe Arnold Gozo a practicat ciclismul la nivel profesionist. De aici pasiunea pentru sportul…

11 ore ago

Muzeul Banatului, intrare liberă în luna iunie la toate expozițiile

Muzeul Național al Banatului își deschide porțile și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor pe parcursul…

12 ore ago

Cinci transporturi agabaritice traversează vestul țării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cele cinci transporturi agabaritice vor…

12 ore ago

Începe o nouă etapă de dezinsecție în Timișoara

Acțiunea de dezinsecție este programată în perioada 3 – 10 iunie și se va desfășura…

12 ore ago