Categorii: Alte SporturiSport

Starul rus Kliment Kolesnikov nu va participa la JO de la Paris din 2024

Rusul Kliment Kolesnikov, unul din starurile în ascensiune ale înotului, care viza la 23 de ani titlul de campion olimpic, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 din cauza condiţiilor ‘inacceptabile’ impuse de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), informează AFP.


„Nu, nu sunt trist”, a afirmat medaliatul cu bronz şi cu argint de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „În această zi, în condiţiile actuale, pentru mine, este inacceptabil să particip la JO din 2024′, a adăugat Kliment Kolesnikov într-un interviu acordat AFP, cu ocazia unor competiţii de înot de la Sankt Petersburg, fosta capitală imperială.

‘Visul unei medalii olimpice rămâne, dar nu sunt trist pentru că nu pot merge’, a mai spus înotătorul rus, care a devenit la 20 de ani campion european în proba de 100 m în 2021 la Budapesta.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a autorizat, la începutul lunii decembrie, sportivii ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august), cu condiţia ca aceştia să concureze sub drapel neutru, în afara probelor pe echipe, în cazul în care nu au susţinut activ ofensiva rusă din Ucraina şi dacă au trecut de obstacolul calificărilor.

Până în acest moment, doar 11 sportivi sunt în acest caz, opt ruşi şi trei belaruşi, faţă de 60 de ucraineni, conform CIO. Dacă Rusia, care a denunţat criteriile ‘discriminatorii’, nu a decis încă dacă va recomanda sau nu sportivilor săi să meargă la Paris, Kliment Kolesnikov şi-a exprimat deja alegerea.

‘Am decis că pentru mine, personal, nu va fi posibil să particip la Jocurile Olimpice în aceste condiţii’, a spus el, explicând că nu a dorit să fie ‘o oaie neagră’ în mijlocul altor sportivi care vor veni vara viitoare în capitala Franţei.

‘Ceilalţi băieţi participă, sunt în competiţie fără nicio problemă, în timp ce noi nu avem dreptul să avem o delegaţie, nici drapel olimpic sau imn’, a adăugat deţinătorul recordului mondial la 50 m spate, în timp ce tinerii sportivi se adunau în jurul lui pentru a-i cere un autograf.

‘M-am pregătit mereu pentru Jocurile Olimpice’, competiţiile ‘cele mai cool’ pentru fiecare sportiv, a adăugat înotătorul de 1,95 m.

Articole asemănătoare

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a UVT, pe scena Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara va susține un…

7 ore ago

Anca Todoni va întâlni o favorită la Roland Garros

Jucătoarea timișoreană Anca Todoni va juca în premieră la un turneu de Mare Șlem, la…

8 ore ago

Iepurii gigantici ai unui crescător din Banat ajung în Anglia

Patru iepuri gigantici au ajuns în Marea Britanie. Este vorba despre o primă comandă plasată…

9 ore ago

Centru pentru persoane cu dizabilități la Lugoj. Proiectul costă 1 milion de euro

Proiectul are ca scop construirea unui așezământ, care va fi dotat cu toate facilitățile. Centrul…

9 ore ago

Timișoreanul Vlad Dragomir a câștigat Cupa Ciprului

Românii Vlad Dragomir (25 de ani) și Adrian Rus (28 de ani) au cucerit Cupa Ciprului cu Pafos. În finală, Pafos a învins…

10 ore ago

Florentina Iușco, personal best și calificare la Campionatul European

Rezultat excelent pentru atleta Florentina Iușco de la CSM Deva, la a 69-a ediție a…

14 ore ago